Cele mai frumoase picturi realizate de profesorii şi elevii din 25 de şcoli hunedorene vor fi expuse la Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Magna Curia va găzdui o expoziţie de picturi realizate de elevii şi profesorii din 25 de şcoli hunedorene. Turiştii cae ajung la muzeul din Deva mai pot vizita şi o expoziţie de sculptură şi origami, creaţii realizate de persoanele private de libertate din Penitenciarul Bârcea Mare.

Două vernisaje vor avea loc luni, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. Vizitatorii muzeului din Palatul Magna Curia sunt invitaţi la expoziţia de artă intitulată „Peisajul”, în cadrul căreia vor fi expuse lucrări ale profesorilor şi elevilor de la 25 de unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara.

„Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, la sediul MCDR Deva din Palatul Magna Curia şi îi va avea ca invitaţi pe elevii clasei a IX-a, grupa de design textil de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, coordonaţi de prof. Ioana Liliana Popa şi acompaniaţi la pian de către prof. Adrian Donovici. Tot cu această ocazie va fi vernisată şi expoziţia de sculptură şi origami care cuprinde piese realizate de persoane private de libertate de la Penitenciarul Bârcea Mare”, a precizat Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Cele două evenimente au loc cu ocazia acţiunii derulate la nivel naţional şi intitulate „Săptămâna altfel”.


Vă recomandăm şi:

Un ulcior antic a fost descoperit de un sătean care îşi ara pământul lângă ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa        Un sătean din comuna Râu de Mori a descoperit un ulcior antic, în timp ce îşi ara pământul. Bărbatul a anunţat autorităţile, iar reprezentanţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva au ridicat obiectul.

Un vas din ceramică fină descoperit pe şantierul autostrăzii va fi expus la Deva. Obiectul are o vechime de 3.500 de ani     Exponatul lunii martie la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva este un vas din ceramică fină, decorat, despre care arheologii susţin că are o vechime de 3.500 de ani. Piesa a fost descoperită pe şantierul autostrăzii Deva – Orăştie, şi a fost restaurată.

Simbolul „Târgului de fier” se dărâmă sub ochii hunedorenilor. Cum poate fi salvat Furnalul din Govăjdia     Furnalul din Govăjdia a intrat în ultimii ani în categoria monumentelor istorice cu care autorităţile se mândresc, însă nu fac mai nimic pentru a le schimba soarta pecetluită de trecerea timpului. Lăsat în paragină de ani buni, monumentul istoric se prăbuşeşte cu zile, spun cei care încă îl consideră un simbol al oraşului, din vremurile în care Hunedoara era cunoscută în lume ca „Târgul de fier”.

VIDEO Un sac cu rămăşiţe umane a fost descoperit în zona Parcului Cetate. Osemintele erau aruncate într-o groapă          Un sac de plastic în care au fost depozitate oase vechi, provenite de la mai multe persoane, a fost descoperit în această dimineaţă în zona Parcului municipal Cetate din Deva, în vecinătatea Palatului Magna Curia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite