Ce taxe vor plăti turiştii Castelului Corvinilor, cel mai vizitat monument istoric al Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Peste 300.000 de turişti au ajuns la Castelul Corvinilor în 2017, iar de anul viitor unele dintre taxele pe care aceştia urmează să le achite se vor modifica.

Consiliul Local Hunedoara va stabili, joi, noile taxe pentru vizitarea Castelului Corvinilor, valabile pentru anul 2018.

Astfel, potrivit proiectului administraţiei locale, taxa de vizitare la Muzeul Castelul Corvinilor, în perioada noiembrie, decembrie, ianuarie şi februarie va fi pentru adulţi 20 lei/persoană, pentru pensionari 10 lei/persoană şi pentru elevi şi studenţi 5,00 lei/persoană. În perioada martie, aprilie, septembrie şi octombrie va fi: pentru adulţi – 25 lei/persoană, pensionari – 10 lei/persoană şi elevi şi studenţi – 5 lei/persoană. Iar în perioada mai, iunie, iulie, august, taxa va fi: pentru adulţi – 30 lei/persoană, pentru pensionari – 10 lei/ persoană şi pentru elevi/studenţi – 5 lei/persoană. O taxă foto amator la Muzeul Castelul Corvinilor a fost stabilită la 5 lei/aparat iar taxa album foto/operator profesionist va fi de 100 lei/oră.

Taxa de închiriere pentru capela Castelului Corvinilor va fi de 1.000 lei/oră. Taxa de închiriere sală evenimente private, altele decât petrecere nuntă/botez, va fi de 1.500 lei/oră/sală. De asemenea, taxa de utilizare a spaţiului din Curtea Husarilor (Curtea exterioara) de la Muzeul „Castelul Corvinilor” în vederea desfăşurării activităţilor de oficiere a cununiilor civile va fi de 1.000 lei.

Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 300.000 de turişti în 2017.


Vă recomandă să citiţi şi:

Mărturia lordului englez din Hunedoara anilor 1830: fermecat de o tânără ţigancă şi uimit de zestrea dacică a românilor

Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.

VIDEO Osemintele „puiului de dac” şi ale războinicului antic îngropat cu pumnalul său au fost expuse în premieră. Ce enigme ascunde cimitirul dacic

Osemintele unui copil, descoperite de arheologi în situl unei necropole dacice din grădina Castelului Corvinilor, au fost expuse în premieră. Scheletul pruncului reprezintă una dintre atracţiile expoziţiei inaugurate la Hunedoara, alături de rămăşiţele unui războinic dac, îngropate într-o urnă funerară, alături de armura şi arma sa.

Elisabeta Szilagyi, regina din Hunedoara. Zece mituri despre „mama-eroină“ care l-a făcut pe Matia Corvin rege al Ungariei

Elisabeta Szilagyi, soţia lui Ioan de Hunedoara şi mama regelui Matia Corvin, a jucat un rol importat în istoria poporului român, chiar dacă povestea „reginei din Hunedoara“ este presărată de controverse.

Castelul Corvinilor ascunde un mare secret: o criptă veche de şase secole, construită pentru Ioan de Hunedoara

Un număr impresionant de legende circulă despre Castelul Corvinilor din Hunedoara, însă multe dintre ele sunt ştiute de foarte puţini dintre vizitatorii monumentului. Una dintre ele, documentată de arheologi, este cea a criptei în care, cel mai probabil, urma să fie înmormântat Ioan de Hunedoara. Încăperea se află sub capela castelui.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite