Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 330.000 de turişti în 2017. Ce venituri au adus oaspeţii cetăţii medievale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Cel mai popular monument al Hunedoarei a înregistrat în 2017 un număr record de turişti, iar veniturile aduse din taxele de vizitare a Castelului Corvinilor au fost pe măsură.

Castelul Corvinilor a înregistrat anul trecut un număr de 333.334 de vizitatori, mai mare cu 33 de mii faţă de anul precedent, când au trecut pragul Castelului un număr de 300.193 de turişti, a informat Primăria Hunedoara.

„În total, aceştia au plătit 6.267.283 de lei în anul 2017, în timp ce în 2016, încasările au totalizat 5.295.908 de lei. Lunile în care s-a înregistrat cel mai mare număr de turişti sunt cele de vară, perioada iunie-august aducând aproape jumătate din numărul total de turişti care au vizitat într-un an Castelul din municipiul Hunedoara”, a informat Primăria Hunedoara.

Vârful absolut a fost atins în luna august, în ambii ani, când monumentul a avut peste 73.000 de turişti. Încasările provin din taxele de vizitare, de ghidaj, taxa foto-video, închirierea capelei, a sălilor Castelului pentru evenimente şi din aplicaţia ghid multimedia.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele bisericii medievale Densuş. Cum a devenit templul păgân, ridicat din ruinele Sarmizegetusei, un lăcaş creştin

Cea mai veche şi spectaculoasă biserică de piatră din Transilvania, Densuş, păstrează o mulţime de mistere. Potrivit unor mărturii inedite publicate de istorici la începutul secolului trecut, Densuş ar fi fost un templu „păgân” înainte de creştinarea localnicilor şi loc de înmormântare al generalului roman Longinus, ucis în timpul războaielor daco-romane.

VIDEO Bisericile unicat din aceeaşi curte, în pericol. Soarta tristă a Rotondei, locul sfânt al templierilor întorşi din Cruciade

Aproape nouă secole au trecut de la ridicarea Rotondei, biserica medievală a cavalerilor templieri întorşi din Cruciade. Monumentul istoric cu poveste neobişnuită, dar şi biserica reformată veche de cinci secole, aflată la câţiva paşi de el, au ajuns într-o stare de degradare extremă.

Semnal de alarmă pentru comorile din bisericile medievale. Cele mai valoroase picturi murale riscă să fie distruse

Picturile impresionante care împodobesc pereţii bisericii medievale din Strei sunt distruse treptat de umezeală şi de apa de ploaie care se scurge prin acoperişul ciuruit. Specialiştii în istorie medievală atrag atenţia asupra pericolului la care acestea sunt expuse şi reclamă neglijenţa cu care sunt tratate şi celelalte biserici vechi din zonă.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite