Bogdan Cojocaru, inspectorul anti-fraudă supărat că a primit o şpagă de 2.100 de lei, a ajuns în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale ANAF. ARHIVĂ.
Controale ANAF. ARHIVĂ.

nspectorul ANAF Alexandru Bogdan Cojocaru a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru infracţiunea de luare de mită. Cojocaru este acuzat că a încercat să obţină foloase necuvenite de la o femeie de afaceri din Arad, vizată de controalele ANAF. Aceasta i-ar fi oferit, printr-un intermediar suma de 2.100 de lei, însă deveanul nu a fost mulţumit de şpagă.

Un inspector anti=fraudă din Deva a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi anchetat penal pentru luare de mită, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara.

Potrivit procurorilor DNA în perioada 2015- ianuarie 2016, cu ocazia unui control al ANAF la o firmă de pază şi protecţie din Arad, Alexandru Bogdan Cojocaru, ca inspector antifraudă în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă 5 Deva, a pretins cu titlu de mită de la un om de afaceri (denunţător în cauză) foloase materiale pe care urma să le primească disimulat, prin intermediul unui interpus, în schimbul favorizării firmei respective.

„Cojocaru nu a încheiat niciun act final de control ori inspecţie fiscală, mai mult a întreprins acţiuni de tracasare a reprezentanţilor societăţii controlate, materializate prin solicitarea repetată de documente şi invitarea acestora la sediul instituţiei acestuia din municipiul Deva şi prin efectuarea de verificări paralele ce priveau alte aspecte decât obiectul principal al controlului, finalizate prin aplicarea unor sancţiuni contravenţionale minore, toate cu scopul de a pune presiune psihică şi a-i determina în cele din urmă să accepte condiţiile impuse de acesta, respectiv de a accepta să dea cu titlu de mită, anumite foloase materiale ori pecuniare”, a informat DNA.

Afacerista ţinută în corzi
Adrian Cojocaru i-a dat i-a dat administratoarei firmei din Arad adresa unui aprozar din Timişoara, unde în 2 iunie, aceasta s-a întâlnit cu un intermediar şi i-a lăsat suma de 2.100 lei. A doua zi, inspectorul ANAF s-a prezentat la sediul firmei şi a returnat cei 2.100 lei, lăsând să se înţeleagă că suma remisă nu ar fi suficientă şi de aceea a restituit-o. Femeia s-a întâlnit din nou cu intermediarul şi a stabilit o întâlnire în biroul său cu inspectorul anti-fraudă.

„În cursul zilei de 8 iunie 2016, omul de afaceri s-a întâlnit cu inculpatul Cojocaru Alexandru – Bogdan, ocazie cu care acesta din urmă i-a reproşat că nu l-a căutat mai repede pentru că lucrurile ar fi putut fi rezolvate mai demult, dar că acestea se pot aranja şi în această fază, dar prin toamnă. În continuare, inspectorul antifraudă i-a oferit consultanţă denunţătorului în sensul că l-a învăţat să deschidă o firmă unde să transfere toate activele societăţii vizată de control, care ulterior urma să fie închisă. De asemenea, pentru a tergiversa rezultatul final al controlului, inspectorul anti-fraudă i-a mai spus omului de afaceri ca pe data de 9 iunie 2016, când acesta din urmă era invitat la sediul Direcţiei Regionale Antifraudă Deva, să prezinte mai puţine acte decât cele solicitate şi să facă o nouă cerere pentru a obţine o amânare a termenului de depunere a documentelor”, au informat reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Deveanul l-a asigurat pe denunţător că între timp el se va ocupa ca lucrurile să evolueze într-o manieră favorabilă, întrucât urmează să se schimbe şi conducerea, iar cu noul şef se înţelege mai bine. Nici de această dată inspectorul antifraudă nu a fost mulţumit de suma de bani oferită de denunţător, lăsând să se înţeleagă că cei 10.000 lei pe care a vrut să-i remită omul de afaceri sunt prea puţini. Potrivit anchetatorilor, Alexandru Bogdan Cojocarul a manifestat un comportament extrem de precaut, încercând chiar să-l percheziţioneze pe denunţător în vederea depistării unor eventuale mijloace de înregistrare.
Miercuri, 8 iunie 2016, Alexandru Cojocaru a fost prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Complicele său va fi cercetat în libertate.


Vă recomandăm şi:

Aventurile sexuale ale baronului Polco. Germanul obsedat de sex cu minore şi-a transformat castelul moştenit în Ţara Haţegului într-un loc al depravării

Castelul Kendeffy din Ţara Haţegului a fost un locul aventurilor deocheate ale unui aşa-zis baron Polco (pe numele său Pal von Daranyi), un moştenitor al familiei nobiliare Kendeffy, condamnat pentru sex cu minore. Germanul de 73 de ani a stat doi ani în închisoare, iar rechizitoriul dosarului său oferă amănunte înfiorătoare despre obiceiurile sale.

I-au cerut să spună „Tatăl nostru” şi au jefuit-o. Două femei sunt căutate de poliţie pentru înşelarea unei bătrâne

O pensionară din Hunedoara a reclamat la Poliţie că a fost înşelată de două femei, care i s-au recomandat drept persoane care vor să facă un act de caritate. Victima le-a primit în locuinţă pe cele două necunoscute, iar acestea i-au furat 1630 de lei.

VIDEO Scenele unui furt din magazin fac furori pe Facebook. Apelul disperat al patronului „călcat” de o infractoare

Patronul unui magazin din municipiul Deva a lansat un apel pe Facebook, prin care le cere localnicilor să îl sprijine în prinderea unei tinere care a furat o pereche de cizme. Furtul a fost înregistrat de camerele video din incinta societăţii, iar imaginile au fost publicate pe Internet.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite