Blocajele au reapărut pe şoseaua spre Mănăstirea Prislop, după reluarea lucrărilor de modernizare a drumului
0Lucrările pe şantierul drumului judeţean Silvaş – Mănăstirea Prislop au fost reluate în mai multe zone, iar traficul rutier se desfăşoară cu dificultate.
Circulaţia maşinilor pe şoseaua spre Mănăstirea Prislop este restricţionată şi se desfăşoară cu mare dificultate în mai multe locuri, pe traseul Silvaşul de Sus – mănăstirea Prislop, din cauza lucrărilor de reabilitare reluate pe tronsonul rutier. În acest an, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, proiectul de modernizare a şoselei, finanţat din bugetul propriu al judeţului, va fi finalizat.
Lucrările au demarat în toamna anului 2015, iar valoarea investiţiei depăşeşte opt milioane de lei. Şapte kilometri ai drumului judeţean vor fi modernizaţi.
La finalul proiectului, traficul între Silvaşul de Jos şi Mânăstirea Prislop se va desfăşura pe o şosea cu o lăţime minimă de şase metri. Pe o porţiune de un kilometru, drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lăţimea drumului va fi de nouă metri.
Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvaşul de Jos au fost proiectate două porţiuni de drum cu circulaţie în sens unic. În perioada verii, zeci de mii de pelerini ajung săptămânal la mănăstirea unde a fost înmormântat marele duhovnic Arsenie Boca.
Vă recomandăm şi:
Părintele Arsenie Boca a relatat, într-o declaraţie autobiografică pe care a scris-o în timpul unei anchete la care era supus în 1945, o serie de amănunte neobişnuite despre viaţa sa. În mărturia sa, călugărul îşi dezvăluie personalitatea complexă, orientată spre trăirile interioare, spre studiu, artă şi spiritualitate.
Arsenie Boca şi ateii: „La două feluri de oameni le spune Dumnezeu nebuni“
Duhovnicul Arsenie Boca a acordat o atenţie deosebită, în învăţăturile sale, ateismului, pe care îl considera dăunător. Călugărul afirma însă că orice om trebuie lăsat să fie liber în credinţa sau necredinţa sa.
Mănăstirea Prislop, unde a fost înmormântat părintele Arsenie Boca, a fost în ultimele secole unul dintre cele mai iubite locuri din Ţara Haţegului. O mulţime de legende s-au ţesut în jurul ei, iar fotografiile vechi de aproape un secol arată că şi în acea vreme aşezarea era foarte căutată de pelerini.