Şoseaua Hunedoara – Deva, tot mai degradată. Sute de camioane ocupă zilnic cel mai aglomerat drum judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de camioane încărcate tranzitează drumul judeţean. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Sute de camioane încărcate tranzitează drumul judeţean. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Şoseaua Hunedoara – Sântuhalm (Deva) a fost invadată de camioanele care transportă materiale de pe halda de steril a Hunedoarei spre şantierul autostrăzii. Hunedorenii se plâng de starea drumului din ce în ce mai degradat şi aşteaptă intervenţia autorităţilor.

Drumul judeţean Hunedoara – Sântuhalm (Deva) este ocupat zilnic de sute de camioane care transportă materiale de la haldele din Hunedoara spre şantierul autostrăzii Deva – Lugoj.

Afacerea prosperă a transportatorilor duce la degradarea accentuată a şoselei. În ultimii ani, au avut loc doar lucrări de întreţinere şi reparaţii, care s-au dovedit insuficiente pentru a îmbunătăţi starea celui mai tranzitat drum judeţean. În urmă cu doi ani, Consiliul Judeţean Hunedoara a instituit un regulament potrivit căruia proprietarii maşinilor grele, cu încărcătura de peste 5,5 tone pe ax, care folosesc drumurile judeţene, trebuiau să plătească o taxă suplimentară de drum.

Prefectura Hunedoara a intervenit şi a atacat decizia în justiţie, din cauza unor neclarităţi în formularea hotărârii adoptate de autorităţile judeţene, iar tribunalul a admis acţiunea formulată de prefect. Aşadar, deocamdată nu sunt instituite taxe suplimentare pentru maşinile grele.

Drum reabilitat de anul viitor

Potrivit autorităţilor judeţene, drumul judeţean 687 Deva (Sântuhalm) – Hunedoara – Călan va intra în reabilitare cel mai devreme în anul 2016. „Proiectul de modernizare a acestui tronson este una din priorităţile Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru 2016, alături de cel de modernizare al drumului judeţean pe culoarului Nord, în paralel cu autostrada, pe tronsonul Ilia – Şoimuş – Geoagiu”, declara, recent, Dorin Gligor, şeful interimar al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Proiectul Consiliului Judeţean Hunedoara, pe acest tronson vor fi amenajate cinci giratorii, la Sântuhalm, Macon, Cristur, Peştiş şi Mânărău. Proiectul prevede şi lărgirea drumului pe câte două benzi pe sens pe toată lungimea sa, plus un acostament de 75 de centimetri. De la Sântuhalm la Hunedoara va fi amplasat şi un separator de sensuri din beton. Investiţia era estimată la 40 de milioane de euro, iar autorităţile judeţene speră să o realizeze prin fonduri de la Uniunea Europeană.


Vă recomandăm şi:

Sarmizegetusa Regia va putea fi vizitată fără restricţii. Drumul spre cetatea dacică va fi curăţat şi va fi accesibil maşinilor

De la 1 martie, Sarmizegetusa Regia reintră în circuitul turistic. Autorităţile judeţene promit că ultimii kilometri ai drumului de acces spre situl UNESCO vor fi curăţaţi de zăpadă, astfel încât turiştii să poată urca cu autoturismele pe el.

Miza deşeurilor din Hunedoara. Cine va gestiona soarta lor: neînţelegeri între primărie şi Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Hunedoara derulează un proiect în valoare de circa 70 de milioane de euro, de închidere a gropilor de gunoi din judeţ şi de creare a unui deponeu ecologic, în judeţ, care va deservi 69 de oraşe şi comune hunedorene. Primăria Hunedoara vrea să gestioneze un serviciu propriu de salubrizare, situaţie contestată de cei de la CJ, care susţin că acest lucru e aproape imposibil.

Bulevardul Corvin va fi transformat în stradă pietonală. Planurile primăriei, puse în aplicare cu întârziere

Promisă din urmă cu opt ani, transformarea Bulevardului Corvin din centrul civic al Hunedoarei într-o stradă pietonală mai are de aşteptat cel puţin trei luni.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite