Şefii CEH promit căldură în locuinţele hunedorenilor, de la Mintia şi Paroşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paroşeni - Valea Jiului. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Paroşeni - Valea Jiului. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara susţin că locuitorii din Deva şi din oraşele Văii Jiului, racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, nu vor avea de suferit în această iarnă din pricina lipsei agentului termic.

Emil Floruţ, directorul Complexului Energetic Hunedoara, a precizat, marţi, că locuitorii judeţului Hunedoara arondaţi sistemului de încălzire centralizat al CEH nu trebuie să aibă motive de îngrijorare privind încălzirea apartamentelor în perioada iernii.

„Judeţul Hunedoara va avea căldură pe întreaga perioadă a iernii, cele două termocentrale vor asigura agentul termic. Am luat măsurile necesare astfel încât să creştem producţia de cărbune. Totodată, negociem pentru a satisface deficitul de cărbune de pe piaţa internă”, a afirmat Emil Floruţ, după întâlnirea cu primarii localităţilor care beneficiază de agent termic din partea CEH Hunedoara.

Tema discuţiei carea a avut loc la Prefectura Hunedoara a fost asigurarea stocurilor necesare şi măsurile pentru ca populaţia să beneficieze de agent termic pe perioada sezonului rece.

Întâlnirea cu autorităţile locale a fost organizată după ce în ultimele zile, mai mulţi politicieni şi reprezentanţi ai administraţiilor locale din judeţul Hunedoara au susţinut că termocentralele Mintia şi Paroşeni nu vor putea asigura necesarul de cărbune pentru încălzirea apartamentelor din Deva şi din oraşele Văii Jiului.


Vă recomandăm şi:

Cât de poluată a fost Hunedoara în „Epoca de Aur”: gazele toxice şi praful îi îmbolnăveau pe localnici, în timp ce Deva se bucura de aer curat

Combinatul siderurgic din Hunedoara a fost, nu doar unul dintre „motoarele” industriei grele din România, dar şi principala sursă de poluare pentru oraşul care avea în perioada regimului comunist 80.000 de locuitori. Un studiu realizat în anii 1970 arăta Hunedoara era cel mai poluat oraş din zonă, în timp ce locuitorii Devei se bucurau de aer curat, în ciuda învecinării cu Termocentrala Mintia.

Protest spontan în faţa Termocentralei Mintia: circa 200 de angajaţi au refuzat să înceapă lucrul

Circa 200 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au refuzat astăzi să intre în incinta întreprinderii, pentru a începe programul de lucru. Omaneii au protestat până la orele 15.30 la poarta de acces în termocentrală, nuemulţumiţi de faptul că le expiră contractul colectiv de muncă, iar noile măsuri ale administraţiei prevăd reduceri de salarii şi personal, susţin reprezentanţii angajaţilor.

Haosul din CEH a scos oamenii în stradă. Peste 300 de angajaţi ai termocentralelor Mintia şi Paroşeni au protestat în Deva

Angajaţii termocentralelor Mintia şi Paroşeni au protestat astăzi în faţa Prefecturii Hunedoarei. Oamenii sunt nemulţumiţi de haosul din Complexul Energetic Hunedoara, care include cele două termocentrale şi patru minde din Valea Jiului, şi cer ajutor urgent de la guvern, pentru CEH.

Ce averi au şefii din Complexul Energetic Hunedoara, compania de stat aflată într-o situaţie economică dificilă

Complexul Energetic Hunedoara se află în suferinţă din punct de vedere economic şi ar putea rămâne până la finalul acestui an fără aproape 500 de angajaţi, concedierile colective fiind plănuite în strategia de redresare a companiei de stat. Spre deosebire de angajaţii fără funcţii, membrii din conducerea CEH, majoritatea numiţi politic, au puţine motive de îngrijorare: unii dintre ei au venituri impresionante.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite