26 de autobuze electrice pentru Deva: o nouă licitaţie pentru investiţia finanţată de Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ.
Foto: ARHIVĂ.

A fost reluată licitaţie pentru cumpărarea, de către Primăria Deva, a 26 de autobuze electrice pe fonduri europene.

Primăria Deva a scos din nou la licitaţie publică achiziţia a 26 de autobuze electrice şi lucrările de amenajare a 33 de staţii de încărcare a vehiculelor.

De ce au rămas suspendate lucrările la noua pistă de atletism a Devei, de peste 5,5 milioane de lei VIDEO

Noua şosea din Masivul Parâng, cu două tuneluri, în şantier din 2018. Termen prelungit de finalizare a lucrărilor

Cantitatea enormă de aur şi cupru pe care o va exploata o companie canadiană la Rovina, al doilea mare zăcământ aurifer din Europa

Investiţia, finanţată de Uniunea Europeană, în cadrul proiectului „Modernizarea sistemului de transport public local prin achiziţionarea de vehicule ecologice” a fost estimată la 36,8 milioane de lei, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Recent, municipalitatea a mai scos la licitaţie publică investiţia, însă în aprilie, procedura a fost anulată, deoarece la licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant. Vineri, au fost publicate din nou documentele necesare licitaţiei, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

26 de autobuze electrice pentru Deva

Potrivit proiectului, vor fi achiziţionate 26 autobuze electrice (din care 4 autobuze electrice cu dimensiunea de maxim 10 metri şi 22 autobuze electrice cu dimensiunea de maxim 7 metri) şi 33 de staţii de încărcare autobuze electrice (7 staţii de încărcare rapidă, din care 3 pentru autobuze de 10 m şi 4 pentru autobuze de 7 m; 26 staţii încărcare lentă, din care 4 pentru autobuzele de 10 metri şi 22 pentru autobuzele de 7 m), se arată în documentele publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 iunie, acestea urmând a fi evaluate până pe 28 noiembrie, iar durata contractului va fi de zece luni.

După implementarea investiţiei din fonduri UE se vor reduce emisiile de CO2 cu peste 15 procente, până în anul 2022. În cadrul proiectului ce urmează a fi implementat, se doreşte achiziţionarea de autobuze ecologice (electrice şi hibride), construirea a 125 de staţii de autobus şi modernizarea şi adaptarea traseelor în lungime de 45,3 kilometri. Un alt obiectiv al proiectului este creşterea utilizării transportului în comun de la 13%, faţă de cât este în prezent, la 67,7 la sută, arată documentele investiţiei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Barajul Gura Apelor din Retezat după 35 de ani. Colosul la care românii au muncit peste un deceniu VIDEO

Transformarea uriaşă în două decenii a combinatului siderurgic din Hunedoara. Cum a lucrat natura VIDEO

Şoseaua Deva-Lugoj, în şantier pe cel mai aglomerat sector. Calvarul şoferilor şi al localnicilor FOTO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite