Gara Devei are peroane noi, după trei ani de la startul lucrărilor de infrastructură feroviară VIDEO

0
0
Gara Devei. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Gara Devei. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Gara Devei are peroane noi, după trei ani de la startul lucrărilor de modernizare a infrastructurii în perimetrul staţiei de cale ferată.

De la începutul anului 2018, constructorii sectorului Gurasada – Simeria, din noua magistrală feroviară din vestul României, au transformat zona Gării Deva într-un şantier întins.

GALERIE FOTO DIN STAŢIA CFR DEVA

Magistrala feroviară din vestul României. Cum se transformă nodul de cale ferată Simeria VIDEO

Şantierul feroviar uriaş din vestul României. Cum arată calea ferată pe care trenurile vor trece cu 160 km/h VIDEO

În afara clădirii de călători, unde nu au început lucrările de reabilitare, perimetrul staţiei CFR a trecut prin mari transformări. În ultimele săptămâni au fost finalizate lucrările la peroanele intermediare, în lungime de până la 340 de metri.

Copertinele de pe structura metalică a acestora nu au fost însă montate, pentru a putea oferi adăpost oamenilor în caz de ploaie.

Nici gardurile şi balustradele nu au fost încă amenajate. Legătura dintre peroane va fi realizată printr-o pasarelă metalică, amenajată în toamna anului 2020, dar care încă nu poate fi folosită. Astfel, călătorii trebuie să facă un ocol de circa 500 de metri, pentru a ajunge la linile 3, 4 şi 5. Lucrările proiectate în staţia CFR Deva prevăd reconstrucţia peroanelor, dotarea lor cu copertine metalice, reabilitarea clădirii de călători veche din 1985, construcţia unei staţii de pompare a apei uzate şi pluviale, construcţia unei clădiri de mentenanţă, a unei rampe militare, a unui pod cântar pentru vagoane şi a trei pasarele pietonale.

Tronsonul Gurasada - Simeria, de trei ani în şantier

Lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare în perimetrul staţiei CFR Deva au loc în cadrul proiectului de modernizare a sectorului de cale ferată Simeria – Gurasada, în lungime de 40,8 kilometri. Contractul în valoare de 2,63 miliarde de lei a fost semnat cu Compania Naţională CFR în august 2017, cu Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas, iar ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în 3 octombrie 2017, iar lucrările au demarat la începutul anului 2018.

Termenul estimat de finalizare a investiţiei este anul 2022, iar pe noul tronson feroviar trenurile de călător vor putea atinge viteze de 160 de kilometri pe oră, iar cele de marfă vor putea circula cu până la 120 de kilometri pe oră. Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 – Simeria noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2022. Magistrala va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şantierul feroviar uriaş din vestul ţării. Imagini spectaculoase cu primul pod montat peste râul Mureş VIDEO

Giratoriul construit la Sântuhalm, pe DN 7. Inelul este aproape finalizat, intrările au fost reamenajate VIDEO

Ce s-a ales de calea ferată a Hunedoarei, pe care circulau trenurile cu mii de muncitori ai combinatului VIDEO 

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite