Şpagă la Fisc: bani şi lănţişoare din argint

Şpagă la Fisc: bani şi lănţişoare din argint

Procurorii DNA au trimis în judecată două angajate cu funcţie de la Finanţele Publice Giurgiu, care au luat mită, prin intermediul unei complice, pentru rezolvarea unui dosar. Consiliera şi inspectoarea de la Fisc au primit bani şi câte un lănţişor de argint.

Ştiri pe aceeaşi temă

Georgeta Popa a intervenit pe lângă Mihaela Ghiţă şi Oana-Petronela Vlad, consilier, respectiv inspector la Serviciul de Inspecţie Fiscală, pentru rezolvarea dosarelor unui om de afaceri. Cele două angajate ale Fiscului au primit bani şi câte un lănţişor de argint.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au anunţat trimiterea în judecată, sub control judiciar, a celor trei inculpate.  

Georgeta Popa este acuzată de comiterea infracţiunilor de: trafic de influenţă în formă continuată (2 fapte), complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă, complicitate la luare de mită.

Mihaela Ghiţă, la data faptelor consilier în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (A.J.F.P.) Giurgiu – Serviciul de Inspecţie Fiscală, este învinuită de comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi luare de mită.

Oana-Petronela Vlad, la data faptelor inspector în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (A.J.F.P.) Giurgiu – Serviciul de Inspecţie Fiscală, este anchetată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Iată ce scrie în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA:

„În perioada septembrie – decembrie 2013, inculpata Popa Georgeta, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o pe lângă funcţionari cu atribuţii de control din cadrul A.N.A.F. – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Giurgiu, a pretins şi primit, pentru sine, de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 500 lei şi alte foloase necuvenite.

Foloasele respective au fost primite pentru a-şi exercita influenţa asupra inspectorului Ghiţă Mihaela din cadrul A.J.F.P. Giurgiu care, în contextul executării unor controale la firmele martorului, a primit de la acesta din urmă, prin intermediul inculpatei Popa Georgeta, suma de 1.500 lei şi alte produse alimentare.

În perioada 16-27 mai 2016, inculpatele Ghiţă Mihaela şi Vlad Oana-Petronela au primit, în aceleaşi condiţii, de la acelaşi om de afaceri, câte un medalion din argint cu lănţişor, în valoare de aproximativ 350 lei.

Acţionând în aceeaşi manieră, în cursul anului 2014, inculpata Popa Georgeta a pretins de la acelaşi om de afaceri 4.000 lei şi o sumă cuprinsă între 5.000 – 10.000 euro, bani care ar fi trebuit remişi ulterior unor persoane din conducerea A.J.F.P. Giurgiu.

În cursul lunii iunie 2014, prevalându-se de influenţa pe care ar fi avut-o pe lângă o persoană din conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, inculpata Popa Georgeta a primit de la martor suma de 20.000 lei, în schimbul obţinerii unor soluţii favorabile omului de afaceri în dosarele în care acesta era cercetat pentru evaziune fiscală.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a popririi, în vederea confiscării speciale, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu de către o a treia persoană inculpatei Popa Georgeta până la concurenţa sumei de 24.500 lei.

De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra celor două medalioane primite în condiţiile de mai sus şi asupra sumei de 1.500 lei ridicată de la inculpata Ghiţă Mihaela, în vederea confiscării speciale“, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

Pe aceeaşi temă: 

Poliţist incoruptibil la Nicolae Bălcescu. Agentul l-a reclamat pe şoferul care încerca să-i dea şpagă

Grefiera care a luat mită zacuscă, sarmale şi cozonaci a fost condamnată la doi ani şi jumătate de închisoare

citeste totul despre: