VIDEO- Din combinatul Arcelor Mittal de la Galaţi se fură cu TIR-ul

VIDEO- Din combinatul Arcelor Mittal de la Galaţi se fură cu TIR-ul

Soferul Tir-ului nu a putut spune de unde are tabla

În ultimele zile, jandarmii gălăţeni au reuşit să intercepteze trei furturi de material din interiorul Combinatului Siderurgic Arcellor Mittal


Primul furt de acest gen a avut loc în timpul dimineţii de vineri, când un bărbat de 46 de ani a fost surprins de o patrulă de jandarmi, în timp cer ieşea pe poarta combinatului siderurgic Arcellor Mittal de la Galaţi cu un TIR încărcat cu tablă, în valoare de 27.000 de euro.

Citeşte şi: Galaţi: Şomajul tehnic îi scoate pe sindicalişti în stradă, iar pe muncitori îi bagă în greva foamei

"Vineri, 29.01.2010, în jurul orei 01:45, efective mărite din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi aflate în acţiune punctuală în baza informaţiilor deţinute de structurile proprii, au depistat în zona Poarta „Nord Atlas" a combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galaţi, pe numitul Dănuţ C. de 46 ani din Galaţi, fără antecedente penale, care transporta cu ajutorul unui autotren marca Scania, o cantitate de 46 tone tablă groasă, pentru care nu deţinea documentele legale. La controlul efectuat de jandarmi, acesta a prezentat documente pentru alt tip şi altă cantitate de marfă decât cea pe care o transporta", a declarat locotenent Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi

La întrebarea jandarmilor de unde are tabla şi ce intenţiona să facă cu ea, Dănuţ C. a declarat că „marfa pe care o transporta a fost încărcată din Arcelor Mittal Galaţi şi avea ca destinaţie finală o societate din Bucureşti".


Din cercetările efectuate la faţa locului de jandarmi reiese faptul că Dănuţ C. prezentase actele pentru un alt transport care figura în evidenţa punctului de control acces în combinat ca fiind ieşit în data de 28.01.2010 la ora 21:15. Cel în cauză nu a putut da explicaţii când a ajuns aşa de repede la Bucureşti şi s-a şi întors.

Jandarmii gălăţeni i-au întocmit actele premergătoare săvârşirii unei fapte susceptibile de a fi furt calificat, predându-l lucrătorilor din cadrul Secţiei 4 Poliţie Galaţi - Compartimentul Poliţie Platformă Industrială pentru continuarea cercetărilor.
Ultimul "tun" de acest gen a avut loc în luna ianuarie a anului 2008, când tot un şofer de TIR a ieşit pe poarta combinatului cu marfă în valoare de 46.000 de euro.


Angajat al combinatului, cu Dacia plină de aluminiu


Tot vineri, în timp ce la sediul Jandarmeriei avea loc o conferinţă de presă, un angajat al combinatului a fost prins de jandarmi, în timp ce încerca să iasă pe poartă cu Dacia proprietate personal, al cărei portbagaj era căptuşit cu peste 90 de kilograme de materiale neferoase.
Ultimul furt, la ceas de noapte

Ultimul furt a avut loc în această noapte, la ora 2.00, când , un echipaj de jandarmi aflat în misiune de patrulare pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură infracţională a depistat în zona fostului restaurant „Tirighina" pe Ştefanache D. de 22 ani şi Neculai Z., de 30 ani, ambii din Galaţi, fără ocupaţie şi cu antecedente penale, care ardeau izolaţia a 3 valuri de sârmă de cupru.


La întrebările jandarmilor legate de provenienţa mărfii, cei doi au declarat că au sustras cantitatea de aproximativ 150 kg sârmă de cupru dintr-o hală părăsită situată în incinta Arcelor Mittal Galaţi, după ce în prealabil au excaladat gardul societăţii. Motivul care i-a împins pe cei doi să comită fapta a fost după spusele acestora „încercarea de a face rost de bani pentru a avea ce mânca".


„Din cercetările efectuate de jandarmi cât şi din declaraţiile suspecţilor a reieşit faptul că sârma de cupru urma să fie comercializată la un centru de achiziţie a materialelor feroase şi neferoase situat pe str. Frunzei, transportul până acolo efectuându-se cu un taxiu al cărui conducător auto a este prieten cu ce doi. Dealtfel, din cercetări a reieşit fapătul că taximetristul i-a lăsat într-o zonă apropiată combinatului siderurgic stabilind să fie sunat în momentul în care toată marfa este pregătită pentru a fi încărcată în maşină", a mai declarat locotenentul Barbu


Jandarmii gălăţeni le-au întocmit celor doi actele premergătoare săvârşirii unei fapte susceptibile de a fi furt calificat, iar şofrului de taxi actele premergătoare săvârşirii unei fapte susceptibile de a fi complicitate la furt calificat, dosarul fiind predat lucrătorilor din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi.