Tratament de vârf pentru bolnavii cu cancer hepatic, disponibil fără plată la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatura necesară pentru chemoembolioză hepatică a fost pus la dispoziţia spitalului gălăţean de Academia de Ştiinţe Medicale, iar coordonarea echipei de medici va fi asigurată de dr. Radu  Dumitru, de la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

Veşti bune pentru persoanele din Galaţi care suferă de afecţiuni hepatice: de acum nu vor mai fi nevoite să bată drumul la Bucureşti pentru chemoemboliza hepatică, un tratament de vârf în domeniul medical.

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi procedura medicală este disponibilă din 19 februarie 2018, gratuit, pentru toţi bolnavii care suferă de diverse tipuri de cancere hepatice. 

„Am demarat deja primele proceduri de chemoembolizare hepatică. Se întâmplă în cadrul unui proiect mai mare, de dezvoltare pentru cercetare, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Medicale şi cu Ministerul Sănătăţii. Pentru realizarea acestuia s-a achiziţionat un angiograf instalat deja în spitalul nostru”, a precizat dr. Aurelia Romilă, directorul medical al unităţii spitaliceşti.

Angiograful va rămâne în proprietatea spitalului după ce proiectul de cercetare (ce va dura cinci ani) se va încheia.

Interesant este că de coordonarea echipei medicale care va lucra pe aparatura de la Galaţi se va ocupa dr. Radu  Dumitru, un medic specialist cu mare experienţă în acest tip de procedură, de la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

„Tratamentul se adresează pacienţilor care, din cauza gravităţii diagnosticului şi a stadiului bolii, nu au indicaţie chirurgicală. Până acum, aceşti pacienţi nu aveau alte soluţii terapeutice cu excepţia chimioterapiei sistemice. Pentru a vă face o idee în legătură cu utilitatea şi cu noutatea aduse de această procedură, putem lua exemplul cancerului hepatocelular. Evoluţia naturală a acestui tip de cancer, fără tratament, duce la o rată de supravieţuire de doar 20%, la doi ani de la diagnostic. Prin chemoembolizarea cu microparticule, rata de supravieţuire la doi ani ajunge undeva la 50-60%”, a declarat dr. Radu Dumitru.

„În calitate de coordonator al proiectului, voi rămâne în Galaţi până la finalizarea proiectului. Pentru judeţul Galaţi, studiul presupune înrolarea a 50 de pacienţi. După atingerea acestei ţinte, în funcţie de disponibilitatea spitalului, eu sunt dispus să ajut în continuare”, a precizat  medicul bucureştean.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite