Top 7 cele mai ciudate băuturi. Aveţi curaj să gustaţi suc din scuipat de rândunică sau vin cu pui de şoareci?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maeştrii băuturilor ciudate, cu gusturi sau ingrediente bizare, par să fie, de departe, asiaticii. În Top 7 întocmit de „Adevărul” au intrat combinaţii de arome aproape imposibile şi ingrediente ce întorc stomacul pe dos celor mai mulţi dintre oamenii obişnuiţi.

Un top al celor mai scârboase băuturi din lume nu-i tocmai uşor de făcut. Nu de alta dar gusturile sunt discutabile, iar lucrurile ce provoacă repulsie pentru unii pot fi considerate delicatese nemaipomenite de către alţii.

Evident, dincolo de diferenţele culturale de la o zonă a lumii la alta, există şi diferenţele de gust la nivel individual, asta ca să nu mai vorbim de modă şi de conjunctură.

Una peste alta „Adevărul” vă prezintă un inedit Top 7 al celor mai scârboase băuturi din lume (într-o abordare europeană, care poate fi lejer contestată de asiatici, bunăoară). Prezentarea clasamentului este de tip crescendo, adică vom lăsa la urmă băutura care ar putea provoca cea mai puternică repulsie.

7 - Suc carbogazos din ciuperci

Dacă aţi comandat vreodată mâncare de la un restaurant chinezesc, ştiţi ce sunt urechile de lemn: nişte ciuperci din Asia, de altfel foarte delicioase în combinaţie cu tăiţei şi carne de porc la wok. Chinezii s-au întrecut pe ei, însă, şi au creat un suc gazos din extract de urechi de lemn, care se pare că face furori în marile oraşe ale Asiei.

Are o aromă pregantă de ciuperci şi este dulce şi acidulat, iar deşi este foarte apreciat de chinezi, în Europa a fost un eşec total în privinţa vânzărilor. „Are gust de vomă”, l-a descris scurt cunoscutul maestru culinar Jamie Oliver.

6 - Pepsi cu iaurt

Cunoscutt pe piaţă sub numele de Pepsi White, băutura cu aromă bizară a fost lansată în Japonia de Crăciunul anului 2014. Dacă vă întrebaţi de ce ar scoate cineva pe piaţă suc pe bază de cola şi iaurt, să ştiţi că în acelaşi an, dar în sezonul de vară, compania a lansat şi sucul cu aromă de castravete îngheţat.

Suprinzător, japonezii au apreciat foarte mult combinaţia, însă în restul lumii vânzările au fost minore, semn că sucul potrivit trebui dus la poporul potrivit.

5 - Suc de usturoi

Tot în Asia, dar în Coreea de Sud s-a lansat în urmă cu patru ani o altă băutură ciudată rău: suc cu aromă de usturoi. Cunoscută sub numele de „Tamla Village’s Maneul Saem”, băutura pare potrivită mai degrabă pentru farse, pentru gătit sau pentru cei care cred că usturoiul alungă vampirii. Există şi o varianta cu ceapă, care însă nu s-a dovedit aşa de populară precum cea cu usturoi.

Poate că sucul cu usturoi ar avea succes şi în România, dacă ţinem cont de superstiţiile de Sfântul Andrei. Despre acest suc a făcut o remarcă interesantă cunoscutul bucătar Antony Bourdain: „L-am folost la gătit sosuri de inspiraţie asiatică. Chiar e bun pentreu asta, însă trebuie să fii puţin defect ca să-l bei ca suc”.

4 - Suc de varză murată cu peşte

Următoarea băutură ciudată este o combinaţia absolt imposibilă de arome, căci de când lumea peştele nu prea s-a „pupat” în farfurie cu varza murată. A apărut, deloc surpinzător, în Coreea de Sud  şi are ca punct de plecare pasiunea nebună a localnicilor pentru kimchi (un amestec fermentat în plin soare de varză, legume, creveţi, scoici, peşte, asemănător murăturilor noastre).

Sucul este foarte bine vândut în Coreea, dar şi în alte state asitice şi ar putea avea succes şi la noi dacă ar fi prezentat ca leac pentru mahmureală. Una peste alta, Jamie Olivier l-a descris plastic: „Bleah!”.

3 - Suc de ţipar electric

Cunoscută sub numele de Unagi Nobori, sucul carbonatat de ţipar conţine extract de oase şi cap de ţipar şi, potrivit reclamelor făcute de producătorul japonez, este destinat bărbaţilor care suferă vara de pe urma căldurii.

Cei care l-au gustat spun că are un gust pregnant de peşte, cu accente de resturi de baterie electrică, dar şi uşoare note de lămâie. Succesul lui este destul de limitat chiar şi în Japonia, semn că omenirea încă nu-i destul de pregătită pentru o astfel de delicatesă.

2 - Suc din scuipat de rândunică

Pornind de la supa din scuipat de rândunică (care, apropo, este un desert, dat fiind că se face foarte dulce), chinezii au decis că merită să facă şi un astfel de suc, la doză din aluminiu, cu care să cucerească lumea.

În esenţă sucul şi supa se fac din cuibul unor rândunici care-şi fac adăpostul, în peşteri întunecate, din propriul scuipat întărit (capătă consistenţa unui cauciuc foarte moale). Prin fierbere, cuibul devine gelatinos, apoi se dizolvă complet în apă, care capătă un aspect bălos.

Este de prisos să mai spunem că supa şi sucul din salivă de rândunică sunt teribil de scumpe, o porţie/doză costând echivalentul a 20 de kilograme de carne de porc de cea mai bună calitate.

1 - Vin cu pui de şoareci

În esenţă băutura este un vin din orez (băutură tradiţională în toată Asia) în care sunt puşi la macerat pui de şoareci de numai o zi. Aspectul preparatului este cumplit, însă chinezii şi coreeni îl adoră. Mai mult decât atât, se presupune că vinul cu pui de şoareci vindecă o mulţime de boli cronice grave.

Singura vedetă din zona culinară care l-a consumat este Andrew Zimmern (realizatorul unei foarte apreciate emisiuni de gen pe Travel Chanel), care s-a arătat încântat de gust: „Dacă închizi ochii când îl bei, vei avea o revelaţie”.


Vă mai recomandăm şi:

Topul celor mai scârboase mâncăruri din lume. Unde se mănâncă trompe uterine de broască şi ouă clocite de raţă

Deşi poate părea surprinzător,  asiaticii (care se ştie că mănâncă tot ce mişcă) nu domină categoric topul, în care pătrund destul de multe preparate nordice. Selecţia a fost făcută de cunoscutul expert culinar Andrew Zimmern, care recunoaşte că a avut ca principal criteriu percepţia publică, nu doar opinia personală.


Trucuri folositoare pentru ca varza murată să vă iasă perfect. Idei practice pentru amatorii de acrituri

Ce spun specialiştii despre alegerea verzei pentru murat, despre concentraţia ideală a saramurii şi despre combinaţia ce mai bună de ingrediente? Cum se murează varza şi ce este „Lactobacilus”?


Cum se prepară celebra mâncare tradiţională armânească „piperchi dinijicati cu pătrăgiani“

Preluat şi de marii maeştri bucătari europeni, preparatul are avantajul că este foarte versatil. Reţeta poate fi pentru un preparat de bază, dar şi pentru o garnitură, iar mai nou au apărut şi variante strict vegetariene de „piperchi dinijicati cu pătrăgiani”.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite