Produse alimentare studenţeşti, trecute prin filtrul degustătorilor. Se va întâmpla de Ziua Internaţională a Alimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate produsele sunt naturale şi respectă întocmai tehnologiile de fabricaţie. Foto: Adevărul
Toate produsele sunt naturale şi respectă întocmai tehnologiile de fabricaţie. Foto: Adevărul

De ziua alimentul, studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor vor organiza un concurs intitulat „Studenţii de azi, tehnologii de mâine”. S-au înscris deja patru echipaje care au pregătit o grămadă de surprize culinare. La degustare sunt aşteptaţi şi gălăţenii de rând.

În fiecare an, pe 16 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Alimentului. Momentul nu va trece neobservat pe lângă studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Posesori ai unui spirit competiţional deosebit de mare, tinerii se pregătesc de un concurs pe care l-au denumit „Studenţii de azi, tehnologii de mâine”. Concursul ar putea fi şi o rampa de lansare pentru celălalt concurs tematic - Ecotrophelia. Anul acesta Galaţiul a avut trei echipe înscrise la Ecotrophelia, una dintre ele întorcându-se acasă de la faza naţională a concursului cu medalia de argint.

În cadrul concursului de pe 16 octombrie, vor fi prezentate produse noi din carne, panificaţie, zaharoase. De la acest concurs nu puteau lipsi agenţi economici care pot vedea la treabă potenţiali ingineri pentru firmele lor.

„Echipele au deja conturate produsele, vă spun eu că vor fi surprize interesante. Două dintre echipe sunt şi participante la Ecotrophelia, dar au făcut îmbunătăţiri produselor. Juriul este format din profesori din facultate. Avem şi o echipă de degustători care va face o departajare riguroasă”, ne-a declarat decanul Facultăţii, Petru Alexe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite