GALERIE FOTO Ştiţi unde se găsesc cele mai bune preparate din carne din oraş? La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atenţie, imagini care pot crea poftă!
Atenţie, imagini care pot crea poftă!

Cu o linie de preparare nouă, realizată din fonduri europene, studenţii fac cele mai curate preparate din carne, respectând 100% reţetele. Şi pentru a nu pierde aceste produse, facultatea a deschis un mic magazin cu circuit închis, de unde pot cumpăra doar studenţii şi profesorii din Campus. În fiecare zi este coadă!

Chiar dacă preţurile sunt puţin mai mari decât cele din supermaket-uri, producătorii mizează în primul rând pe calitate. Comercializarea produselor se realizează însă într-un circuit închis. Mai mult, produsele studenţilor de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor sunt deja arhi-cunoscute, nu doar la nivel local, ci şi internaţional, şi asta pentru că unul dintre produsele de bază este câştigătorul de anul trecut al concursului Ecotrophelia.

„Aceste produse conţin numai ingrediente naturale şi mult suflet studenţesc”, spune decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Petru Alexe.

Celelalte produse sunt extrem de diversificate, de la ceafa de porc, muşchi ţigănesc, cremvurşti, şuncă presată, până la kaizer şi salam canadian. La cât de apetisante păreau, vânzătoarele nu s-au putut abţine să nu achiziţioneze câte ceva pentru consum propriu.

Magazinul deschis aparţine cantinei studenţeşti şi are ca scop vânzarea produselor pe care tinerii le-au realizat în staţiile pilot ale Universităţii „Dunărea de Jos”, din Galaţi. Un alt chioşc de acest gen se va deschide în incinta Facultăţii de Ştiinţe Economice, urmând ca în toamnă, atunci când staţia de bere se va finaliza, stundentii sa fie invitaţi la o altă degustare, dar musai după cursuri!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite