Povestea Motanului Încălţat, în acest weekend, la Teatrul Gulliver. „Punguţa cu doi bani” pusă în scenă, în premieră, de păpuşarii gălăţeni
0Duminica aceasta, începând cu ora 10.30, actorii Teatrului de Păpuşi „Gulliver” vor aduce în faţa spectatorilor de toate vârstele povestea Motanului Încălţat. Pe 10 şi 17 februarie, începând cu ora 10.30, micuţii gălăţeni sunt aşteptaţi la premiera spectacolului „Punguţa cu doi bani”, adaptare în versuri de Aurelian Iorga, după Ion Creangă.
Povestea Motanului Încălţat este spectacol modern, alert, plin de culoare şi ritm, jucat cu talent şi suflet de către artiştii-mânuitori Ramona Păuc, Gina Geru, Adina Ariton, Eduard Şişu, Marian Sterian, Aurelian Iorga şi Andrei Dombrovschi.
Pe lângă mijloacele clasice ale animaţiei, regizorul Daniel Stanciu a făcut apel la tehnica proiecţiei digitale, care completează armonios scenografia realizată de Ioana Tudor. Momentele de antren sunt asigurate de ilustraţia muzicală semnată de Jou-Jou Drăgan şi Daniel Stanciu.
Spectacolul se dovedeşte o combinaţie inspirată între jocul scenic al actorilor, mască şi păpuşă, ce va arăta tuturor că visurile se pot împlini, chiar şi atunci când părinţii nu mai sunt cu tine, fraţii mari şi răi moştenesc toată averea, iar tu rămâi singur, doar cu un motan.
”Punguţa cu doi bani”, cea mai nouă producţie a Teatrului Gulliver prezintă îndrăgita poveste a cocoşului năzdrăvan, care reuşeşte să îşi îmbogăţească stăpânul cel bătrân, aducându-i galbeni şi animale.
Cocoşelul din povestea de la Gulliver devine un model pentru micii spectatori, identificarea cu personajul curajos ajungând să fie o consecinţă firească pe parcursul derulării întâmplărilor hazlii.
În opoziţie cu hapsânul boier, într-un raport de forţe inegal, doar aparent în defavoarea sa, iese în evidenţă tenacitatea cocoşului, care luptă pentru dreptate, ceea ce îl face demn de admirat. Pragurile, deloc facile, sunt trecute cu brio, iar finalul poveştii reiterează imaginea tradiţională a cocoşului, considerat un simbol al luminii şi oponent al forţelor nefaste, înseninând spiritual şi material bătrâneţile moşului.
Scenariul în versuri păstrează firul poveştii originale şi este un atu în asimilarea dialogurilor. Prin jocul actorilor şi dinamica decorului, prichindeii vor fi, cu siguranţă, greu de stăpânit din a-şi manifesta implicarea în poveste.
Regia, scenografia şi temele muzicale sunt realizate de Aurelian Iorga, o apariţie îndrăgită de către publicul de toate vârstele, cunoscut prin rolurile interpretate pe scena de la Gulliver. În distribuţia spectacolului îi regăsim pe actorii Mihaela Lecca-Gorea, Nicole Lungu, Ion Tudorache şi Nicoleta Miru, care însufleţesc, cu mare antren, marionetele-personaje.
Biletele pot fi cumpărate atât online, de pe site-ul www.teatrul-gulliver.ro, cât şi de la casa de bilete, cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului.