O nouă formă de escrocherie apărută la Galaţi: falşii angajaţi de la regia de apă care îţi „vidanjează“ banii din portofel
0Mai multe astfel de cazuri au fost deja sesizate Poliţiei, iar societatea publică Apa Canal SA Galaţi avertizează că angajaţii săi nu merg la uşile gălăţenilor şi nu solicită niciun fel de date, nu verifică instalaţiile interioare şi nu oferă niciun fel de servicii. Autorităţile le cer celor contactaţi de aşa-zişii angajaţi ai regiei de apă să sune la Poliţie imediat.
După ce a devenit un adevărat centru naţional al escrocheriilor prin metoda „Accidentul”, Galaţiul surprinde cu o nouă metodă de ţeapă. De data aceasta este vorba despre escroci deghizaţi în angajaţi ai societăţii publice de furnizare a apei, care încearcă să obţină de la victime bani sau alte avantaje.
Atât Apă Canal SA, cât şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi au confirmat că au primit reclamaţii de la mai mulţi gălăţeni, din care rezultă că escrocii bat la uşile oamenilor şi le pun diverse întrebări (chipurile pentru un sondaj de opinie legat de calitatea serviciilor), prilej cu care le cer date precum codul numeric personal, numărul de telefon mobil, numărul şi seria cărţii de identitate, numărul de cont bancar samd.
Autorităţile au avertizat că Apă Canal SA nu a trimis şi nu trimite angajaţii săi pentru astfel de servicii.
„La noi au sunat mai multe persoane şi ne-au adus la cunoştinţă aceste aspecte, întrebarea care le-a stârnit cel mai mult suspiciunea fiind cea legată de veniturile familiei. Facem precizarea că societatea noastră nu realizează în acest moment niciun sondaj în rândul gălăţenilor şi rugăm pe această cale persoanele care au suspiciuni în privinţa solicitării oricăror informaţii, majoritatea confidenţiale, de către persoane care se recomandă a fi angajaţi SC Apă Canal şi nu numai, să nu dea curs solicitării şi să ne sesizeze acest lucru, pentru verificări şi măsuri imediate", precizează Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al SC Apă Canal Galaţi.
În unele cazuri, ei cer să li se dea voie să intre în casă pentru a verifica ţevile, apoi le cer proprietarilor bani pentru asta sau pentru prestaţii închipuite (le promit că le pun instalaţie sau contor separat de apă). Există suspiciuni că falşii angajaţi ai Apă Canal fac parte dintr-o reţea infracţională specializată şi în fraude bancare şi spargeri de locuinţe.