Metoda „Accidentul”, cât pe ce să facă o nouă victimă. Persoana în cauză este bănuită că a înşelat deja câţiva gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apelurile făcute de poliţişti se dovedesc a fi eficiente. „Victima” a avut inspiraţia să sune la Poliţie înainte de a înmâna unui necunoscut suma de 3.200 de euro.

În urmă cu câteva zile, un bărbat din Galaţi a sunat la 112 reclamând că la uşa sa se află un individ suspect. La faţa locului a fost dirijat un echipaj de siguranţă publică care l-a identificat pe cel în cauză şi l-a condus la sediul poliţiei.

„Fiind audiat, bărbatul de 47 ani le-a declarat poliţiştilor că a fost contactat telefonic de o persoană neidentificată care i-a cerut să se deplaseze la o adresă de pe raza municipiului Galaţi şi să ridice suma de 3.200 euro, de la o persoană al cărei fiu ar fi provocat un accident rutier”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că acelaşi bărbat este bănuit de faptul că în ziua de 3 octombrie 2014 a mers la domiciliul unei femei de 90 ani, din Galaţi, de unde a ridicat suma de 4.600 lei, pe motiv că nepotul acesteia a fost implicat într-un accident rutier. Ulterior, banii i-a dat unei persoane necunoscute din municipiul Brăila. Bărbatul este bănuit că a mai comis alte două fapte similare la începutul lunii octombrie când a luat de la două părţi vătămate 2.500 lei respective 15.000 lei, bani pe care i-a dat aceluiaşi bărbat din mun. Brăila.

Gălăţeanul este cercetat acum de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.

De la începutul anului şi până la 15 septembrie la nivelul judeţului Galaţi au fost înregistrate 291 de infracţiuni de înşelăciune. Din acestea, 103 sunt comise prin metoda accidentul (cu 33% mai multe decât în aceeaşi perioad a anului trecut) şi la această dată sunt în lucru 96 astfel de fapte. Metoda accidentul a început să fie utilizată la sfârşitul lunii octombrie 2012.

Dacă la început, autorii se mulţumeau cu obţinerea unor coduri de reîncărcare a telefoanelor mobile şi ulterior cu sume mici de bani expediate de persoanele vătămate prin sistemele Western Union, Money Gram sau mandate poştale on-line, în prezent aceştia folosesc diverşi termeni juridici, noţiuni din codul penal, îşi atribuie diferite calităţi, îşi disimulează vocea, având sprijinul unor persoane din exterior care merg la domiciliile victimelor de unde ridică sume de bani, care variază între 5.000 lei şi ajung chiar la 53.000 lei. În unele cazuri victimele au fost determinate să dea chiar şi bijuterii din aur.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite