Hoţii de fier vechi din Galaţi s-au apucat de demontat sistemul de termoficare

Hoţii de fier vechi din Galaţi s-au apucat de demontat sistemul de termoficare

Hoţul a fost prins la faţa locului FOTO Arhivă

În apărarea lor, hoţii spun că nu li s-a părut mare lucru să demonteze ţevile, atâta timp cât Primăria a anunţat că sistemul public de distribuţie a apei calde  şi căldurii va fi închis definitiv din cauza pierderilor masive pe care le generează.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce au demontat şi furat cam tot ceea ce era metalic prin Galaţi şi prin împrejurimi, hoţii de fier vechi au descoperit o nouă oportunitate de a face profit: ţevile sistemului public de termoficare.

Joi, 15 iunie 2017, pe la ora 21.50, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de un bărbat despre faptul că o persoană necunoscută sustrage o ţeavă din susbsolul unui bloc situat pe strada Gheorghe Asachi.

Poliţiştii s-au deplasat la adresa indicată, unde au depistat şi identificat persoana bănuită de comiterea furtului,un bărbat de 45 ani din Galaţi. Acesta, înarmat cu scule potrivite, se apucase pur şi simplu să demonteze ţeava de la termoficare.

Chestionat asupra motivului gestului său, bărbatul a declarat în faţa poliţiştilor că fură din cauză că nu are din ce trăi şi că, pe de altă parte, nu i s-a părut mare lucru să demonteze ţevile, atâta timp cât Primăria a anunţat că sistemul public de distribuţie a apei calde  şi căldurii va fi închis definitiv din cauza pierderilor masive pe care le generează.

Poliţiştii i-au întocmit gălăţenului un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

citeste totul despre: