Fiscul gălăţean scoate la licitaţie epava unei nave scufundate

Fiscul gălăţean scoate la licitaţie epava unei nave scufundate

Acţiune de ranfluare. Foto: arhiva

Statul încearcă să recupereze astfel măcar o parte din suma de şapte milioane de euro cheltuită pentru scoaterea la suprafaţă a resturilor cargoului Slatina, scufundat în 1990, în Port Bazinul Nou Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unui anunţ postat pe site-ul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi, marţi, 29 ianuarie, va fi scoasă la licitaţie o cantitate de 800 de tone de deşeuri metalice provenite din structura epavei cargoului Slatina, scufundat în 1990, în Port Bazinul Nou.

Scoaterea la suprafaţă din apele Dunării a fragmentelor epavei a costat în jur de 7 milioane de euro.

DGFP va încerca să vândă cele 800 de tone de fragmente metalice la preţul de  850 lei/tonă. Pasul licitaţiei este 5% din valoarea totala de pornire stabilită de comisia de evaluare a DGFP.

Participanţii trebuie să depună o garanţie de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei, iar câştigătorul acesteia este obligat să mai achite o sumă echivalentă cu 3% din preţul final de vânzare Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Cargoul Slatina, cu o lungime de 106 metri, o lăţime de 14,8 metri şi greutatea de 2.120 tone, a fost construit în Şantierul Naval de la Galaţi în 1973.

Lucrările de ranfluare au fost demarate în primăvara anului trecut, dar un litigiu între beneficiar, Administraţia Porturilor şi Dunării Maritime Galaţi, şi un operator din Port Bazinul Nou le-a blocat. 

citeste totul despre: