Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor scoate la concurs 300 de locuri pentru programe de master

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria
Alimentelor scoate la concurs 300 de locuri pentru programe de master

Studenţii pot alege între mai multe specializări la master Foto: Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi

Printre specializările oferite studenţilor se numără biotehnologia resurselor naturale, ce vizează formarea cercetătorilor în biochimie tehnologică, şi expertizarea calităţii mediului, către care se pot orienta tinerii care vor să devină specialişti în arii protejate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, prima facultate de industrie alimentară din România înfiinţată în 1955 şi unica instituţie de învăţământ superior care a asigurat industriei alimentare şi piscicole specialişti cu o foarte bună pregătire teoretică şi practică, scoate la concurs 120 locuri  la buget, la care se adaugă 180 de locuri la taxă pentru programe de master unice în ţară:

-Nutriţie (formarea specialiştilor ca Nutriţionist şi dietetician, Dietetician şi Asistent de nutriţie),

Ştiinţa şi ingineria bioresurselor acvatice (formarea specialiştilor în acvacultură şi antreprenorilor de ferme piscicole);

-Ştiinţa şi ingineria alimentelor (formarea specialiştilor pentru ocuparea posturilor de inspector de specialitate, expert sau consilier pentru industria alimentară);

-Controlul, expertizarea şi siguranţa alimentelor (formarea specialiştilor în domeniul calităţii produselor alimentare, consultant sisteme de calitate sau analist de calitate);

-Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism (formare de specialişti pentru departamentul de catering, protocol şi asistent de cercetare în controlul calităţii produselor din domeniul alimentaţiei publice);

-Biotehnologia resurselor naturale (master de cercetare) (formarea cercetătorilor în biochimie tehnologică, în tehnologia prelucrării produselor agricole sau în controlul calităţii produselor alimentare);

-Controlul şi expertizarea calităţii mediului (formare de specialişti în arii protejate şi expert ecolog).

Toate programele de studii organizate în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor sunt acreditate ARACIS, majoritatea fiind încadrate în categoria A, care reprezintă cel mai înalt grad de recunoaştere al performanţelor educaţionale şi de cercetare.

Admiterea în ciclul de studii universitare de masterat începe vineri, 15 septembrie, înscrierile desfăşurându-se la sediul Facultăţii de Ştiinţa şi Igineria Alimentelor (corp F) în perioada 15 – 19 septembrie 2017, orele 8 – 15. Mai multe detalii puteţi afla pe http://www.admitere.ugal.ro/site/masterat/program-si-locatii-master-septembrie.

citeste totul despre: