Efective sporite de poliţişti în perioada sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Recomandări pentru evitarea furturilor şi spargerilor de locuinţe

Efective sporite de
poliţişti în perioada sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Recomandări pentru evitarea furturilor şi spargerilor de locuinţe

Poliţiştii gălăşeni vor patrula în zonele aglomerate din oraş Foto: arhivă Adevărul

În perioada 11 – 15 august, se vor afla la datorie peste 200 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea  criminalităţii economice şi arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii gălăţeni vor acţiona cu peste 80 de autospeciale pentru prevenirea faptelor ilegale, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legii.    

O atenţie deosebită se va acorda locurilor cu mare afluenţă de public, respectiv cele în care urmează a se desfăşura activităţi cultural-sportive sau zonelor de agrement, unde vor fi intensificate acţiunile pentru înlăturarea oricăror stări de pericol.

Se va acţiona, de asemenea, pe principalele artere de circulaţie pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de rutiere - viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum, imprudenţa pietonală, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice precum şi pentru fluidizarea căilor de acces către zonele aglomerate.

Poliţiştii vă recomandă să nu neglijaţi adoptarea unor minime măsuri preventive specifice situaţiei în care vă aflaţi.

În locurile de agreement, pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni de furt sau tâlhării, acordaţi atenţie bunurilor pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi care pot prezenţa interes pentru răufăcători. De asemenea, este de preferat să nu vă deplasaţi singuri pe trasee mai puţin circulate ( terenuri virane, parcuri) şi să nu vă lasaţi copii nesupravegheaţi.

Evitaţi disputele verbale şi implicarea în conflicte şi mai ales discuţiile în contradictoriu cu persoane irascibile, enervate sau aflate în stare de ebrietate. Aceeaşi grijă pentru bunuri vă recomandăm să o manifestaţi şi la cumpărături, mai ales când vă aflaţi în magazine sau zone aglomerate.

”Dacă petreceţi minivacanţa în altă localitate, închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie. De asemenea, limitaţi cercul  persoanelor  care cunosc detalii despre plecarea dumneavoastră de la domiciliu.

Atenţie la ceea ce postaţi pe site-urile de socializare (dumneavoastră sau copiii dumneavoastră); informaţiile privind planurile de vacanţă sau fotografiile plasate pot constitui indicii uşor de valorificat de către infractori”, precizează Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pentru a ajunge în siguranţă în locurile în care doriţi să vă petreceţi concediul, nu vă urcaţi la volan dacă sunteţi obosiţi sau dacă  aţi consumat băuturi alcoolice. Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi nu vă fixaţi un timp-ţintă, ci propuneţi-vă să ajungeţi la destinaţie în siguranţă.

Încadrarea în grafic este un stimul periculos, asociat întotdeauna cu sporirea vitezei  şi manevrele periculoase de depăşire! Reduceţi considerabil viteza în mediul rural, unde veţi întâlni cu siguranţă mulţi biciclişti, atelaje hipo şi grupuri de persoane care se deplasează pe carosabil.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

 

 

citeste totul despre: