De ce ne plângem de milă şi cum ne afectează sănătatea. Psiholog: „Vampirii energetici te atacă până când îţi găsesc punctul slab“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte mulţi dintre noi şi-au făcut un obicei deloc sănătos în a se descărca de probleme în faţa altor persoane, în dorinţa de a primi înţelegere. Nimănui nu-i plac însă „vampirii energetici“, persoane care văd întotdeuna jumătatea goală a paharului. Ei sunt izolaţi, de regulă, de grupul social sau comunitatea din care fac parte, iar în timp ajung să se îmbolnăvească din cauza acestui mod de gândire.

Fiecare dintre noi cunoaşte cel puţin o persoană care cerşeşte milă, iar starea pe care ţi-o creează nu este deloc plăcută. O persoană care îşi plânge de milă şi-a dezvoltat o stare psihologică a unei persoane care are nevoie de ceva. Poate să fie vorba de atenţie, afecţiune sau bani. ”Având un gând, creezi o stare. Având o stare, creezi o atitudine, o emoţie şi chiar ajungi să materializezi ceva anume. Devine practic un obicei”, explică psihologul Stelian Chivu.

O persoană care îşi plânge de milă are ceea ce psihologii numesc o frecvenţă vibratorie joasă. Un astfel de individ se focusează mai mult pe ceea ce nu are, decât pe ceea ce are. Prin urmare, caută diverse căi şi modalităţi de a dobândi ceea ce nu are.

De aceea, astfel de persoane se mai numesc şi vampiri energetici. Această vampirizare se poate manifesta la nivelul gândurilor, în sensul că respectivul vrea să îl asculţi doar pe el. Există, de asemenea, o vampirizare emoţională, când persoana în cauză spune ”eu nu am aia, aş avea nevoie de aia”, şi o vampirizare fizică, când individul apelează constant la ajutorul altcuiva, deşi se poate descurca şi singur. ”Mila faţă de aceste persoane nu este o stare constructivă.  Nu este indicată şi nici necesară”, declară Stelian Chivu.

Când starea de ”mână întinsă” ne afectează sănătatea

Când cineva cere milă, postura fizică se schimbă, persoana respectivă îndoindu-şi coloana , iar ca atitudine devine servil, linguşitor. Trebuie făcută distincţia clară faţă de persoanele care au un moment de cumpănă în viaţă şi au realmente nevoie de ajutorul celor din jur.

Cei care cer milă o perioadă mai lungă de 7 luni, se aleg cu o problemă psihică, emoţională şi chiar fizică gravă, spun specialiştii. Important de amintit este că aceste persoane cred că păcălesc una sau mai multe persoane, dar, de fapt, se păcălesc singure.

Trăind o stare de ”mână întinsă”, cum se spune în limbaj popular, nu faci altceva decât să te programezi la nivel de minte subconştientă şi e posibil să devii ceea ce mimezi că eşti.

O problemă apare şi la cei care oferă milă. Unii ajung chiar să se culpabilizeze: ”Uite, măi, săracul! Ce bine că nu sunt eu în situaţia lui. În societatea asta nedreaptă eu am şi el nu are”. Astfel de atitudini sunt profund greşite, pentru că pornesc de la concepţia că nu este corect ca ei să aibă dragoste, bani şi afecţiune din partea celor dragi. Practic, nu are nicio legătură ceea ce au ei cu lipsurile unei persoane care cerşeşte milă.

Mila şi păcatele

La fel de greşit este să crezi că dacă oferi ceva celor care cer milă, ţi se iartă din păcate. ”Şi a cere milă, şi a dărui milă nu este tocmai în regulă. Dacă oferi ceva, trebuie să o faci total dezinteresat, nu în ideea că vei primi ceva în schimb, cum ar fi iertarea păcatelor. Am avut o pacientă care îşi dădea singură de pomană pe lumea asta, ca să fie sigură că va primi pomană pe lumea cealaltă. Aici s-a ajuns”, declară psihologul Stelian Chivu.

Atitudinea corectă, sănătoasă, faţă de persoanele care cerşesc milă este compasiunea. Dacă o persoană are nevoie de ajutor şi îţi este milă de ea, vei suferi cot la cot cu aceasta, astfel că vor fi două persoane care suferă, în loc de una, ceea ce nu este de dorit. Mai mult decât atât, cel care oferă milă se poate îmbolnăvi din cauza suferinţei pe care o simte alături de cel în nevoie.În schimb, prin compasiune înţelegi persoana care are nevoie de ajutor, o ajuţi, dar fără să suferi.

Cert este că o persoană care cerşeşte milă o perioadă mai mare de 7 luni, va avea mai devreme sau mai târziu afecţiuni la nivelul plexului cardiac, al sistemului respirator, dar şi cu coloana vertebrală.

”Toate aceste stări pe care şi le induce o persoană care cere milă, nu sunt altceva decât programe, care până la urmă vor funcţiona. Pe de altă parte, aceste persoane, vampirii energetici,  sunt fini psihologi, pentru că te atacă pe diverse niveluri, până când îţi găsesc punctul slab, canalul sau puntea de comunicare şi pe acolo acţionează”, concluzionează psihologul Stelian Chivu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite