CEO ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, se va întâlni mâine cu viitorii săi ucenici
0Este vorba despre 20 de tineri care la începutul lunii decembrie vor începe cursurile şcolii de ucenici. Potrivit purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, se poate vorbi despre un nou start al angajărilor, dar care vor fi uşor diferite faţă de anii anteriori.
CEO ArcelorMittal a ţinut neaparat să se întâlnească cu aceşti 20 de tineri cu câteva zile înainte de a începe cursurile pentru a le spune personal ce aşteptări are de la ei şi ce îi aşteaptă pe ei în următoarea perioadă. Cursurile vor dura şase luni şi vor conţine atât teorie cât şi practică. În plus, ei vor primi salarii de muncitori pe toată perioada acestor cursuri.
Reamintim ArcelorMittal Galaţi a iniţiat un program educaţional pentru atragerea de noi muncitori tineri şi pentru susţinerea sistemului local de învăţământ tehnic. Începând cu luna noiembrie 2014, Şcoala de Ucenici va începe - ca proiect pilot - cursuri de şase luni pentru 20 de tineri, absolvenţi de şcoli profesionale şi licee tehnice din judeţul Galaţi. Şcoala va oferi atât pregătire teoretică dar şi sesiuni practice.
“Ne axăm pe programe educaţionale, pentru a identifica, atrage şi dezvolta tinere talente, acelea care vor constitui noua generaţie de angajaţi ArcelorMittal”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi. “Acest program ne va permite să interacţionăm, să îi instruim şi să le oferim oportunitatea să îşi înceapă o carieră la Combinat.”
ArcelorMittal Galaţi va aduce, într-o primă etapă, 20 de tineri la sesiunile de practică pentru specializările electricieni şi mecanici. Ucenicii vor fi instruiţi de mentorii lor, specialişti ai Combinatului şi vor lua parte la sesiuni de pregătire tehnică şi de aptitudini, care vor fi urmate de un examen final.
Cei mai buni dintre ei vor deveni angajaţii ArcelorMittal Galaţi. Pe parcursul şcolii, ucenicii vor fi remuneraţi şi vor beneficia de aceleaşi drepturi pe care le are un angajat al Companiei.
“Acest proiect urmăreşte să aducă un suflu nou în Combinat, prin găsirea de muncitori tineri, interesaţi să se alăture companiei. Sperăm ca această Şcoală de Ucenici să devină un program permanent”, a adăugat Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane.
ArcelorMittal Galaţi colaborează, pentru acest proiect, cu mai multe unităţi de învăţământ, precum Colegiile Tehnice “Paul Dimo”, “Radu Negru” şi “Aurel Vlaicu”, toate din Galaţi, Colegiul Tehnic “Costache Conachi” din Pechea şi Colegiul Tehnic “Elena Caragiani” din Tecuci.
În luna septembrie, cea de a treia serie de studenţi a absolvit Şcoala de Vară ArcelorMittal 2014. Astfel, 36 de studenţi au urmat cursurile acestui program de două luni, iar, până în prezent, şase dintre aceştia au fost angajaţi ca ingineri electricieni, automatişti şi mecanici.