Cablurile abandonate de pe stâlpii din oraşul Galaţi vor fi înlăturate începând cu data de 1 august
0Potrivit Primăriei sunt considerate abandonate toate cablurile rupte, căzute, desprinse sau atârnate, precum şi cele care nu sunt marcate şi declarate de către operatorii autorizaţi pentru servicii specializate.
Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 1 august 2018, va trece la înlăturarea cablurilor considerate abandonate (căzute, desprinse, atârnate) pe domeniul public, pe străzile principale ale oraşului.
„Atenţionăm, pe această cale, agenţii economici şi persoanele fizice deţinătoare ale unor astfel de cabluri să se preocupe în mod voluntar de eliminarea sau declararea acestora la Primăria municipiului Galaţi, întrucât ulterior se vor elimina de pe domeniul public cablurile funcţionale, dar nemarcate sau nedeclarate la autoritatea locală”, a informat municpalitatea.
Pentru relaţii suplimentare, locuitorii oraşului se pot adresa la numărul de telefon: 0336.102.112.
Vă reamintim că, în urmă cu o lună, Primăria Galaţi a anunţat că „în baza contractului încheiat anul trecut cu RCS-RDS, cu privire la reţelele subterane de cabluri, compania a primit avizul de acces pe domeniul public pentru proiectarea, realizarea şi deservirea infrastructurii ce ţine de realizarea unei canalizaţii subterane pentru telecomunicaţii şi implementarea conceptului de NETCITY. Operatorul realizează această reţea subterană, ca mai apoi urmând să fie pusă la dispoziţia celorlalţi operatori privaţi”.
Primele trei etape ale aplicării soluţiei vizează segmentul de strada Brăilei de la strada Frunzei (Spitalul Judeţean de Urgenţă) până la Inelul de Rocadă („Ultimul Leu”).
În prima fază, s-a realizat, pe domeniul public/privat al municipiului Galaţi, o canalizaţie subterană pentru amplasarea de reţele de comunicaţii pentru Zona 1, dintre strada Frunzei şi strada Argeş (cu termen de recepţie 19 iunie 2018). Etapa 2 s-a desfăşurat între strada Argeş şi strada Nămoloasa, urmînd să fie realizat segmentul dintre strada Nămoloasa şi Inelul de Rocadă.
Constructorul care execută aceste lucrări este Florin Selcom Construct SRL, iar valoarea totală a proiectului (cele trei etape) este 6.646.065 lei, la care se adaugă 71.730 lei pentru organizarea de şantier. Un calcul simplu arată că avem de-a face cu costuri de circa un milion de euro pe kilometru, ceea ce înseamnă extrem de mult, totuşi. Asta dacă nu cumva cifrele transmise de Primărie n-or fi cumva greşite.
Galaţi este al şaselea oraş din ţară care implementează acest sistem de reţele integrate şi interconectate amplasate exclusiv subteran.