1.870 de amenzi aplicate în trei zile de poliţiştii rutieri. În topul abaterilor se situează viteza excesivă şi neportul centurii de siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

99  permise de conducere şi 38 de certificate de înmatriculare au fost reţinute în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii gălăţeni, având ca scop asigurarea respectării legislaţiei în domeniul rutier şi reducerea accidentelor rutiere.

În perioada 6-8 iulie, poliţiştii rutieri din judeţul Galaţi au constatat 1.870 de contravenţii la regimul rutier,  dintre care 520 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 217 pentru abateri ale pietonilor, 348 pentru neportul centurii de siguranţă, 23 pentru nerespectare de către biciclişti a prevederilor legale, 25 pentru folosirea telefonului mobil şi 541 pentru alte abateri la regimul rutier.

”Au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 99 permise de conducere, dintre care 46 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză,  23 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 9 pentru consumul de alcool, 5 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. Totodată au fost reţinute 38 de certificate de înmatriculare”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii au constatat, de asemenea, 22 de infracţiuni la regimul rutier, fiind întocmite tot atâtea dosare de cercetare penală.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite