VIDEO De ce este Vrancea inima României. Liderii RePatriot le-au vorbit tinerilor despre nevoia de a construi o lume mai bună în ţara lor
0Conferinţa de la Focşani a fost dedicată Zilei Unirii Principatelor Române şi a avut ocîn sala de festivităţi a Colegiului "Unirea".
Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită şi anul acesta de grupul RePatriot la Focşani. Sala de festivităţi a Colegiului Naţional Unirea s-a umplut de tineri veniţi să vadă şi audă lideri de afaceri, manageri şi experţi care se constituie în cea mai importantă platformă naţională de promovarea a antreprenoriatului românesc.
Îi amintim aici doar pe vrâncenii de succes Felix Pătrăşcanu – co-fondatorul FAN Courier, Marius Bostan, om de afaceri născut la Rugineşti sau Felix Tătaru, care a cucerit lumea publicităţii şi a fost preşedinte al asociaţiei mondiale de advertising, cel care a şi dat titlul acestei conferinţe, “Vrancea Inima României”.
“De ce Vrancea inima României? Pentru că Unirea s-a întâmplat aici. S-a bazat pe multă simţire. Venind la Focşani am ascultat la radio versurile <<Hai să dăm mână cu mână>>, cei cu inima română. Interesant. Aici s-a dansat prima dată, pe hotar. Cei cu inima română. Dacă vă uitaţi la harta României, Vrancea este în stânga, ca inima, dar dacă vă uitaţi la forma anatomică a inimii şi vă uitaţi la forma judeţului o să vedeţi o suprapunere foarte mare. Dar se mai întâmplă ceva în Vrancea şi ştie toată România: bate. Cutremurele de aici vin. Inima aceasta pulsează un lichid roşu, vinul, pentru că suntem numărul 1 în România ca suprafaţă de viţă de vie cultivată. Mioriţa, care este de aici, ţine de fibra noastră naţională, unul dintre miturile fundamentale. <<Pe aici nu se trece>> aici s-a întâmplat, în Vrancea. Iată atâtea motive pentru care noi vrâncenii ar trebui să spunem tuturor că, da, Vrancea este inima României”, a spus Felix Tătaru despre ideea denumirii conferinţei.
La eveniment a fost prezent şi Ovidiu Burduşa, de asemenea vrâncean, secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, care le-a dezvăluit tinerilor despre secretul succesului său în antreprenoriat, dar şi despre ce are de gând să facă statul român pentru a-i aduce acasă pe românii plecaţi la muncă peste hotare.
Cu această ocazie, RePatriot a premiat tinerii care au participat la un concurs special pentru ei, în care şi-au pus mintea la contribuţie cu proiecte şi lucrări individuale sau de grup. În cadrul conferinţei au fost premiaţi Hulea Bianca - Maria, Ana-Maria Andronache, Gurbet Mirela, Buzatu Dragoş, Alexandru Ioana, Anna Gilbert, Beatrice Racoviţeanu.
În acelaşi timp, RePatriot i-a premiat şi pe Carmen Ion care a creeat fenomenul naţional Boovie şi decanul de vârstă din sală, Aurel Tătaru.