Topul celor mai bune licee din judeţul Vrancea. "Unirea", "Al. I. Cuza" şi "Spiru Haret" ocupă podiumul FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceele şi colegiile din judeţul Vrancea oferă 75 specializări pentru elevii care au trecut cu brio peste Evaluarea Naţională 2013.

Aproape 2.800 de elevi din judeţul Vrancea au participat în acest an la Evaluarea Naţională. Cei care doresc să continue studiile au la dispoziţie o ofertă complexă pusă la dispoziţie de liceele şi colegiile de pe raza judeţului. Bătaia cea mai mare va fi pe colegiile de tradiţie din municipiul Focşani. Conform datelor statistice, cele mai bune şcoli cu clasele IX-XII din Iaşi rămân în continuare, în această ordine, Colegiul Naţional "Unirea", Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" şi Liceul Pedagogic "Spiru Haret".

Clasamentul complet al liceelor din Vrancea, în funcţie de mediile la admiterea computerizată 2012-2013, îl puteţi consulta aici!

Prezentarea liceelor din Top  3:

1. Colegiul Naţional „Unirea” Focşani
Fără îndoială, Colegiul Naţional „Unirea” este de mai bine de un deceniu cel mai bine cotată unitate de învăţământ liceal din Vrancea. Înfiinţat în anul 1866, la acest liceu au învăţat mari personalităţi ale ştiinţei şi culturii româneşti, precum istoricul Constantin G. Giurăscu, savanţii Anghel Saligny şi Simion Mehedinţi, arhitectul Ion Mincu, scriitorul Duiliu Zamfirescu, actorii Emanuil Petruţ şi Cornel Coman, sunt numai câteva dintre numele foştilor iluştri elevi ai liceului.

Din anul 1997,  i s-a atribuit denumirea de Colegiul Naţional "Unirea", decizia Ministerului Educaţiei Naţionale fiind întemeiată pe tradiţia liceului, dar mai ales pe rezultatele excepţionale ale elevilor şi corpului profesoral de aici. Colegiul dispune de 24 de săli de clasă, şapte laboratoare, o bibliotecă cu cele mai multe volume din reţeaua şcolară (peste 34.000), sală de sport şi o sală de festivităţi care poate găzdui şi spectacole, precum şi acces la internet în fiecare clasă. În anul şcolar 2013-2014, Colegiul naţional Unirea” are în planul de şcolarizare pentru elevii absolvenţi ai clasei a VIII-a 3 clase de matematică-informatică, o clasă de matematică-intensiv, o clasă de ştiinţele naturii, o clasă de filologie limbi străine şi o clasă de ştiinţe sociale.


Criterii de performanţă:
-media de intrare la liceu, la admiterea computerizată – 9.27;

2

- rata de promovare la examenul de Bacalaureat, în 2012 -100%;
- procentul absolvenţilor admişi la facultate, în 2012-100%;
- număr de elevi repetenţi în 2012-niciunul;
- număr de elevi olimpici în ultimii 5 ani - 298;
- rezultatele la concursurile şcolare – 11 premii şi 11 menţiuni;
- cazuri de violenţă înregistrate - niciunul.


2. Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Focşani
Începuturile Colegiului Naţional "Al.I.Cuza" de azi pot fi stabilite în 1889, când un grup de profesori înfiinţează un externat secundar de fete. Numele de "Alexandru Ioan Cuza" va fi dat instituţiei în 1958, pe atunci Şcoala medie mixtă, pentru ca abia în 1965 să se impună denumirea de Liceul "Alexandru I. Cuza", iar din 1990 Liceul Teoretic "Al. I. Cuza", transformat în 1999-2000, ca o recunoaştere a valorii sale, în Colegiul Naţional "Al. I. Cuza". Şcoala reprezintă un important centru educaţional, ştiinţific şi cultural la nivel local, regional şi naţional, fiind un furnizor permanent de resurse educaţionale moderne.

Încă de acum doi ani, cei care se ocupă de destinele acestei unităţi şi-au propus o serie de ţinte strategice până în 2016, care vizează în principal promovarea unei oferte educaţionale stabile şi relevante pentru beneficiari dar şi dezvoltarea autonomiei colegiului prin implementarea eficientă a politicilor privind descentralizarea învăţământului preuniversitar. Oferta educaţională pentru anul şcolar 2013-2014 prevede înfiinţarea a opt clase a IX-a, respectiv două clase de informatică, două de ştiinţele naturii, două de filologie şi două de ştiinţe sociale.

1

Criterii de performanţă:
-media de intrare la liceu, la admiterea computerizată – 8.91
- rata de promovare la examenul de Bacalaureat, în 2012 -100%
- procentul absolvenţilor admişi la facultate, în 2012-98%
- număr de elevi repetenţi în 2012-0
- număr de elevi olimpici - ultimii 5 ani-167
- rezultatele la concursurile şcolare (olimpiade, competii naţionale şi internaţionale), pentru anul 2012-3 premii şi 4 menţiuni
- cazuri de violenţă înregistrate  în 2012-0


3. Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focşani
Prin profesorii ce au predat la Şcoala Normală din Focşani, prin elevii ce au absolvit cursurile acestei şcoli, unitatea a fost întotdeauna o şcoală de prestigiu a oraşului Focşani. Şcoala a fost înfiinţată pentru a pregăti învăţători şi educatoare care să acopere necesarul de cadre didactice din Vrancea, în învăţământul preşcolar şi pregimnazial.

În ultimii ani însă, pe fondul bulversărilor di învăţământ ca urmare a restrângerilor de activitate a cadrelor didactice şi Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani a fost nevoit să educă numărul de clase pentru profilul învăţători-educatori, ajungând acum câţiva în situaţia paradoxală de a se desfiinţa acest profil. Situaţia a fost oarecum remediată în ultimii ani, acceptându-se înfiinţarea unei clase de profil pedagogic. În planul de şcolarizare 2013-2014, vor funcţiona şase clase de a IX-a, respectiv o clasă de învăţători-educatoare, o clasă de ştiinţe sociale şi patru clase de filologie, din care una de engleză intensivă. 

3

Criterii de performanţă:
- media de intrare la liceu, la admiterea computerizată – 8,84
- rata de promovare la examenul de Bacalaureat, în 2012 -92%
- procentul absolvenţilor admişi la facultate, în 2012-84%
- număr de elevi repetenţi în 2012-0
- număr de elevi olimpici - ultimii 5 ani -16
- rezultatele la concursurile şcolare (olimpiade, competii naţionale şi internaţionale), pentru anul 2012-1 premiu
- cazuri de violenţă înregistrate în 2012-0.

Vă mai recomandăm:

Rezultate Evaluarea Naţională 2013 Focsani. 22 de note de zece pentru elevii din Vrancea

Peste 50% din olimpicii judeţului la fazele naţionale sunt elevi de la Colegiul „Unirea”

Elevii de la Colegiul Naţional „Unirea” învaţă să devină regizori de filme

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite