Noiembrie, ultimul "bal" pentru Marian Oprişan în procesul de corupţie de la Cluj Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan şi avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ
Marian Oprişan şi avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ

Instanţa a audiat astăzi ultimul martor şi a pus în vedere expertului tehnic să finalizeze raportul până la termenul din 6 noiembrie.

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a fost prezent astăzi la Judecătoria Cluj Napoca, acolo unde a avut loc un nou termen al procesului în care este învinuit de corupţie.

Magistratul Lucian Buta a audiat cu această ocazie ultimul martor din dosar, pe Viorica Marieta Munteanu, fost consilier în cadrul defunctei societăţi Drumuri şi Poduri Vrancea şi a pus în vedere specialistului care realizează expertiza tehnică ca până la următorul termen, din data de 6 noiembrie, să finalizeze raportul.

Prin urmare, este foarte posibil ca la termenul din 6 noiembrie judecătorul să anunţe că rămâne în pronunţare în judecata pe fond sau să admită obiecţiuni la expertiza solicitată de inculpaţi.

De menţionat că săptămâna trecută judecătorul Lucian Buta a fost audiat de inspecţia judiciară a CSM, după ce şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat posibile abateri disciplinare săvârşite de magistrat în acest dosar.

De altfel, procurorii DNA au solicitat în luna august strămutarea dosarului în care şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, este acuzat de fapte de corupţie, însă instanţa clujeană a respins acest lucru.

În procesul în care Oprişan este învinuit, judecătoriii vor să afle cum s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi cum s-a achiziţionat Complexului Turistic Căprioara.

Conform procurorilor DNA, care au trimis acest dosar la instanţă în 2006, 41 de drumuri comunale au fost pietruite, după ce CJ Vrancea a primit, în 2004, de la Ministerului Transporturilor suma de 1,9 milioane de dolari dintr-un împrumut extern.

Materialul de urmărire penală indică faptul că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea aproape în avans.

DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat bugetul Guvernului.

Mai puteţi citi:

Cum fuge „hăituitul” Oprişan, de şapte ani, de justiţie, în „Dosarul Căprioara”: prefecţi amnezici, poliţişti aroganţi cu instanţa, primari audiaţi cu forţa

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a reuşit, timp de şapte ani şi jumătate, să amâne termenele de judecată în marele „Dosar Căprioara”, în care este acuzat de corupţie. Ce s-a întâmplat? Primari, care îi sunt subordonaţi în partid baronului, au refuzat audierile, unii foşti prefecţi şi-au pierdut subit memoria, iar poliţiştii i-au sfidat pe judecători.

Solicitarea DNA, de recuzare a magistratului care-l judecă pe Marian Oprişan, respinsă

În consecinţă, procesul îşi va urma cursul, următorul termen din dosarul de corupţie vizându-l în principal pe preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea fiind programat pe data de 25 septembrie.

Expertiza financiar-contabilă admisă învinuiţilor din dosarul "Căprioara"  vizează nouă obiective. Judecătorul din dosarul lui Marian Oprişan a fost recuzat

Dosarul de corupţie a lui Marian Oprişan, care se judecă la Judecătoria Cluj-Napoca, bate în continuare pasul pe loc, deşi au trecut mai bine de opt ani de la trimiterea sa în judecată.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite