Monumentul istoric „Casa Baron Capri”, la vânzare pentru 185.000 de euro. Direcţia de Cultură şi autorităţile locale nu îşi exercită dreptul de preemţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa se află în proprietatea Mioarei Bacher Erdos, cetăţean roman stabilit în prezent în Canada. De vânzare se ocupă avocatul Adrian Dan, soţul secretarului judeţului, Raluca Dan.

Proprietara casei, Mioara Bacher Erdos, domiciliată în Canada, a notificat atât Direcţia pentru Cultură Vrancea, cât şi Consiliul Judeţean şi  Primăria Focşani să-şi exercite dreptul de preemţiune asupra cumpărării casei, însă toate aceste instituţii nu s-au arătat interesate în achiziţionarea imobilului de pe strada Republicii Nr. 8.
Preţul de vânzare al imobilului este de 185.000 de euro. În imobil a funcţionat din anul 1990 şi până după alegerile din anul 2000 Organizaţia Judeţeneană Vrancea a PNŢCD, iar până în anul 2008 Secţia pentru Copii şi Tinerat a Bibliotecii Judeţene.

De precizat că în anul 2007, Consiliul Judeţean Vrancea a dispus restituirea în natură a casei, procurator fiind desemnat  din partea proprietarului nimeni altul decât avocatul Adrian Dan, soţul secretarului judeţului, Raluca Dan.

De altfel, la vremea respectivă s-a speculat că imobilul va fi cumpărat chiar de către procuratorul Adrian Dan, având în vedere spaţiul generos al casei, în suprafaţă de peste 350 mp, dar şi faptul că este aşezat în buricul târgului.
Informaţia va putea fi confirmată sau nu odată cu vânzarea imobilului, mai ales că pe cererea de notificare semnată de proprietar apare şi parafa avocatului Adrian Dan.

image

Casa, cunoscuta sub denumirea "Casa Baron Capri", este monument istoric din vechiul cartier al armenilor din Focsani. Imobilul a fost construit la începutul secolului XX de către un neguţător armean, urmaşul unei familii care a primit pecetea nobiliară de la împaratul Iosif al II-lea de Habsburg.

„Imobilul  se caracterizeaza prin proportii monumentale: intrare principala printr-o marchiza la strada, deschideri largi la usi si ferestre a caror ancadramente originale cu elemente de arhitectura decorative compozite s-au pastrat numai în partea de  rasarit a cladirii. Volumetria este ampla si armonioasa, interiorul este structurat pe camere de mari proportii cu destinatie de primir”, se precizează pe site-ul Direcţiei de Cultură Vrancea.

Mai puteţi citi:

Boschetarii şi cărţile rare împart imobilul Bibliotecii

Casa Pruncu din Focşani, un imobil plin de istorie uitat în curtea Colegiului Naţional "Al. I. Cuza"

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite