Ministrul Justiţiei, prezent miercuri la Tribunalul Vrancea. Motivul pentru care Tudorel Toader şi-a lăsat la o parte treburile de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei

Toader Tudorel este originar din Vrancea, din comuna Vulturu şi a activat la debutul său profesional ca procuror în oraşul Panciu.

Tribunalul Vrancea a analizat astăzi activitatea pe anul 2018. La şedinţa de bilanţ a fost prezent şi ministrul justiţiei, Toader Tudorel.

Evenimentul a fost ţinut departe de ochii presei, spre liniştea demnitarului originar din Vrancea. La eveniment au mai fost prezenţi Gabriela Baltag, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, judecător dr. Evelina Mirela Oprina, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii,judecătorul. Cosmin Răzvan Mihăila, preşedintele Curţii de Apel Galaţi, precum şi alţi conducători ai instituţiilor cu care Tribunalul Vrancea colaborează.

Potrivit cifrelor prezentate în şedinţă, în cursul anului 2018, la Tribunalul Vrancea s-au aflat pe rol 9.667 de dosare, cu 15,86% mai puţine fată de anul 2017, când au fost de soluţionat 11.848 de cauze. Din numărul total al dosarelor aflate pe rol, 6.046 sunt cauze nou înregistrate, cu 21,85% mai puţine faţă de anul 2017, când au fost 7.736 de cauze. 

Numărul cauzelor soluţionate în anul 2018 a fost de 6.644, din care 2.114 au fost soluţionate la Secţia I civila, 1.234 cauze la Secţia penală şi 3.296 cauze la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ si fiscal. Din totalul de 9.667 cauze de soluţionat, au rămas nesoluţionate (în stoc) 3.023 de cauze, număr în care sunt cuprinse şi cele 159 dosare suspendate pentru diferite motive, dar şi dosarele înregistrate spre finele anului, care nu au avut nici un termen de judecată programat în 2018.

Încărcătura efectivă pe judecător la nivelul Tribunalul Vrancea a fost, în anul precedent, de 642 de cauze, la calculul acesteia avându-se în vedere compunerea completurilor colegiale (2 judecători în contestaţie, 2/3 judecători în apel şi 3 judecători în recurs).

“În perioada analizată, din perspectiva indicatorilor de eficienţă stabiliţi de către Consiliul Superior al Magistraturii (rata de soluţionare a dosarelor - operativitatea, stocul de dosare, ponderea dosarelor închise într-un an, durata medie de soluţionare si redactările peste termenul legal), Tribunalul Vrancea s-a încadrat în gradul ,,Foarte eficient”. La nivelul instanţei, ponderea atacabilităţii din totalul hotărârilor pronunţate (inclusiv cele pronunţate pe parcursul procedurii insolvenţei) este de 18,9%. Concret, dintr-un număr de 6.644 hotărâri au fost atacate 1.259 hotărâri. Comparativ cu anul 2017, când era de 24,11%, acest procent este mai mic. Numărul hotărârilor pronunţate de instanţe şi atacate cu o cale de atac este un indicator cu un grad ridicat de relevanţă în ceea ce priveşte gradul de satisfacere, respectiv de convingere a justiţiabililor cu privire la justeţea hotărârilor pronunţate de instanţe”, potrivit cifrelor puse la dispoziţie de Tribunalul Vrancea.

Focşani

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite