FOTO VIDEO Cum s-a rezolvat problema facturii incredibile pe care trebuie s-o achite o familie pentru consumul de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Companiei de Utilităţi Publice, operatorul de apă-canal din Focşani, au efectuat o verificare metrologică a apometrului familiei care a primit acasă o factură de plată în sumă de 9.000 de lei.

Cazul familiei Ilie, din Focşani, care a primit acasă în luna ianuarie o factură enormă pentru consumul de apă, în valoare de 9.000 de lei, situaţie relatată pe larg de presă, a fost luat astăzi în discuţie şi de către conducerea Companiei de Utilităţi Publice, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit directorului CUP, Gheorghe Vasilescu, în ultimele zile a fost efectuată o verificare metrologică la un laborator autorizat a apometrului care a înregistrat într-un timp relativ scurt aproape 2.500 de metric cubi de apă, iar concluzia a fost că apometrul este funcţional.

Consumul în cauză s-a înregistrat în perioada iulie-decembrie 2017, practic între cele două citiri ale apometrului de către angajaţii CUP, până atunci media facturii pentru consumul de apă rece fiind de aproximativ 100 de lei lunar.

image

Potrivit conducerii CUP, familia Ilie este obligată să plătească acea factură cu valoare mare. Cu această ocazie, şefii CUP au prezentat şi câteva fotografii făcute acasă la familia care reclamă acest consum, în căminul unde se află apometrul CUP,  imagini care i-au ajutat pe specialişti să-şi formeze o părere despre cum s-a ajuns la consumul aşa de mare de apă. La întâlnirea cu presa de la sediul CUP a participat şi fiul familie Ilie, Claudiu (foto).

image

“În incinta căminului dumneavoastră există mai multe legături de pe reţeaua de acolo, care conduc către direcţii necunoscute nouă. Aveţi şi un puţ nedeclarat. Prin contract, trebuia să-l declaraţi. Apa dumneavoastră a intrat în instalaţii, dar nu ştim unde duc conductele. Este şi o zonă unde se vede că s-a umblat recent. Răspunderea noastră este până la apometru, de acolo în continuare nu ne mai interesează. Sunt astfel de situaţii când oamenii pierd apă. Unii conştientizează, alţii nu. Trebuie să discutaţi cu părinţii dumneavoastră şi să cercetaţi unde duc instalaţiile acelea interioare”, i-a spus directorul CUP, Gheorghe Vasilescu lui Claudiu Ilie, sugerând că apa s-a pierdut în pânza freatică, cel mai probabil dintr-o neglijenţă de manevrare a robineţilor din căminul apometrului.

Fiul familiei Ilie nu a fost impresionat de explicaţiile şefilor CUP şi a menţionat că locuinţa părinţilor are o suprafaţă mică, de doar 150 mp, că acolo nu există nici piscină, nici o grădină care ar putea fi irigată, excluzând din start posibilitatea ca  părinţii săi să fi consumat un volum aşa de mare de apă.

“Curtea este de 150 de metri. Nu avem ce uda, nu avem unde să distribuim apă. Vă rog să veniţi la teren. La ultima citire s-a intrat în curte fără prezenţa noastră, fapt recunoscut de cititorii de la CUP. Îmi puteţi dovedi dumneavoastră că acel apometru nu a fost schimbat când s-a făcut citirea?”, a răspuns Claudiu Ilie.

Reprezentanţii CUP au concluzionat că acest consum de apă, în valoare de 9.000 de lei, trebuie plătit de familia în cauză, iar singura facilitate pe care o pot face este o eşalonare la plată, astfel încât să nu se ajungă la instanţă pentru recuperarea debitelor.

Situaţie exclusă de fiul familiei Ilie, care spune că vrea să facă dreptate în acest caz în instanţă. Gheorghe Vasilescu a mai precizat că în trecut au existat mai multe astfel de situaţii de consumuri mari de apă şi la alte locuinţe, tot ca urmare a unor neglijenţe, dar şi că sunt foarte mulţi oameni care realizează tot felul de instalaţii clandestine tocmai pentru a nu fi facturaţi pentru consumul real.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite