FOTO VIDEO Cutremur major, simulat la Adjud

FOTO VIDEO Cutremur major, simulat la Adjud

Pompierii au desfăşurat astăzi un exerciţiu complex

Joi I.S.U. Vrancea a desfăşurat un exerciţiu complex cu tema gestionarea unor situaţii de urgenţă generate de un seism major.

Ştiri pe aceeaşi temă

Obiectivele exerciţiului au fost verificarea sistemului de avertizare şi alarmare publică, modul de comportare a populaţiei pe timpul evacuării, modul de punere în aplicare a planului roşu de intervenţie pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident rutier cu 6 victime grav rănite precum şi viabilitatea registrului de riscuri şi capabilităţi şi a planurilor comune de intervenţie pentru gestionarea tipurilor de risc ce se pot manifesta în urma producerii unui cutremur (incendii, avarii la utilităţi publice, persoane surprinse sub dărâmături şi medii ostile vieţii, blocare cai de acces/evacuare).

Pentru rezolvarea situaţiilor tactice create au fost implicate forţe atât din cadrul ISU VN cât şi din cadrul IPJ, IJJ, SAJ, SVSU, Electrică, CUP, Distrigaz.

ISU Vrancea desfăşoară în mod frecvent astfel de exerciţii pentru antrenarea tuturor factorilor cu atribuţii în domeniu, pentru gestionarea operativă a  tuturor situaţiilor de urgenţă ce se pot manifesta în urma producerii unui cutremur de pământ.

citeste totul despre: