Cazul bătrânului care nu poate fi înmormântat se prelungeşte. „Procurorul care se ocupă de caz a ieşit la pensie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calvarul familiei Sileş care nu îşi poate înmormânta tatăl continuă. La puţin timp după ce Adevărul a publicat povestea lui Anton Sileş (80 ani), poliţiştii care se ocupă de caz au contactat-o pe fiica acestuia, Mariana (50 de ani), care trăieşte în Germania, pentru a veni în ţară în vederea predării osemintelor tatălui său.

Chiar când se pregătea să plece către casă, femeia a fost sunată de unul dintre anchetatori să o anunţe că trebuie să mai aştepte luni bune până când îşi poate înmormânta tatăl. 

Anton Sileş (80 de ani), din localitatea Ploscuţeni, a dispărut de la domiciliu în iarna anului 2014. El suferea de afecţiuni Alzheimer. În toamna anului 2016, osemintele şi hainele care aparţineau octogenarului au fost găsite într-o râpă, iar o gheată pe marginea acesteia. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a identifica rămăşiţele trupeşti şi pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul. De atunci, familia aşteaptă să primească osemintele bătrânului, pentru a le îngropa creştineşte

În urmă cu două săptămâni, când cazul bătrânului care nu poate fi îngropat a fost prezentat de Adevărul, poliţiştii au anunţat-o pe Mariana că poate să vină din Germania pentru a i se preda osemintele. Chiar în ziua în care urma să plece pleca, aceasta a fost contactată din nou de către unul dintre anchetatori, pentru a-i transmite că predare rămăşiţelor pământeşti se amână. „Seara mi-a spus să plec, iar dimineaţa să nu plec“, precizează Mariana. 

Imagine indisponibilă
„Am fost contactată de responsabilul de la poliţie şi mi-a spus că trebuie să aştept două luni să vină rezultatul ADN. Dacă e un rezultat bun, eliberează certificatul constatator al decesului, iar dacă nu, pe baza declaraţiei mele de recunoaştere al decesului închid dosarul îmi eliberează certificatul de constatare şi se închide procesul verbal pentru eliberarea certificatului de deces. Mi-a spus că procurorul care se ocupă de caz a ieşit la pensie şi că trebuie să înmâneze dosarul noului procuror şi să-i dea amănunte despre tot parcursul dosarului“, 

ne-a povestit Mariana Sileş.

Paula Enache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vrancea, a spus în legătură cu situaţia cercetărilor în cazul bătrânului care nu poate fi îngropat: „În cauză au fost dispuse mai multe expertize medico-legale antropologice pentru stabilirea provenienţei fragmentelor osoase.

Suplimentar, au fost dispuse măsurile necesare pentru examinarea tutoror mostrelor ADN în laboratoare de specialitate şi compararea acestora cu cele prezente în fragmentele osoase găsite.

În prezent, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal de ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de  pe lângă Judecătoria Adjud,  pentru se stabili  dacă fragmentele osoase identificate aparţin persoanei disparute“.

Citeşte şi 

Românul care nu poate fi înmormântat. Familia bătrânului încearcă de doi ani să-l îngroape, dar Poliţia „a confiscat“ trupul

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite