În Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani intri cu o boală şi ieşi cu alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2014, în spitalele din Vrancea au fost raportate peste 180 de infecţii intraspitaliceşti, peste 90% dintre ele regăsindu-se în spitalul de urgenţă.

Potrivit statisticilor medicale, anul trecut, în spitalele din Vrancea, s-au înregistrat peste 18 de infecţii intraspitaliceşti, datorate în special cadrelor medicale, dar şi lipsei materialelor dezinfectante din spitale.

Cele mai multe infecţii intraspitaliceşti, 173, se regăsesc la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, cu toate că este singura unitate din judeţ care are compartiment de combatere şi prevenţie a infecţiilor nosocomiale.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea crede că la mijloc este vorba de o subfinanţare a sistemului medical, care ar trebui să asigure fondurile necesare dezinfecţiei şi sterilizării.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă din Focşani spun însă că au alocat 1,3 milioane de lei anul trecut pentru materialele dezinfectante.

„Spitalul judeţean Focşani este singurul spital din judeţul Vrancea care are compartiment separat de prevenţie şi combatere a infecţiei nosocomiale. Cele mai multe cazuri au fost în secţiile chirurgicale, datorită manevrelor medicale invazive, alte cauze ale apariţiei acestor infecţii, spitalizări îndelungate, repetate şi abuzul de antibiotice”, a explicat pentru Digi 24 Alina Cosma, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Vrancea.

Mai puteţi citi:

Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani şi-a făcut rost de medici noi pe secţiile cu deficit. La Psihiatrie nu vrea nimeni

În plus, de la 1 februarie s-a deschis şi cabinetul de oftalmologie, prin aducerea a doi medici specialişti care au terminat rezidenţiatul.

Cum sunt ademeniţi medicii la un spital de psihiatrie din Vrancea. Casă şi pământ, bonus la salariul de 1.000 de euro

Managerul Spitalului de Psihiatrie din localitatea Dumbrăveni a lansat o ofertă inedită pentru medici, după ce doctorii fie au plecat, fie s-au pensionat, fie au refuzat să vină să lucreze la ţară: primă de instalare, locuinţă de serviciu, tichete de masă, bonusuri substanţiale, dar şi parcele de teren pentru ca specialiştii să-şi poată construi case sau să facă agricultură

Focşani

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite