Reţetele speciale de plăcintă cu brânză şi mâncare cu mărar preparate de bucătarul care i-a gătit Regelui Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ducu Paraschiţa este un cunoscut bucătar din Craiova care a gătit pentru Regele Mihai, dar şi pentru preşedinţii României. Ne învaţă cum să pregătim două reţete olteneşti: mâncare de mărar şi plăcintă cu brânză.

Bucătarul Ducu Paraschiţa ne recomandă mâncarea de mărar, care este extrem de simplu de realizat şi este gata în aproximativ o oră. „Verdeţurile din această perioadă,ne asigură o adevărată porţie de sănătate în farfurie. Mâncarea de mărar este 100% oltenească pentru că face parte din aceeaşi gamă cu prazul. Este uşor de făcut şi este gata în aproximativ 50 de minute“, a spus bucătarul.

Mâncare de mărar: 4 porţii

Ingrediente:

- 600 de grame de mărar (20 chite)

- o jumătate de kilogram de ceapă uscată

- 200 de grame de morcovi

- 4 roşii proaspete

- 200 de grame de ustuori verde

- sare

- piper

- ulei de floarea soarelui  

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit împreună cu morcovii tăiaţi mărunt, iar în acest timp mărarul este spălat bine şi tocat mărunt (la mâncare se foloseşte doar partea de sus). Roşiile se dau pe răzătoare şi usturoiul se taie mărunt. După ce s-a călit ceapa se adaugă mărarul şi două căni de apă caldă. Se pune sare şi piper după gust şi se lasă la scăzut aproximativ o jumătate de oră până se fierbe mărarul bine. Se adaugă roşiile şi usturoiul, iar totul se mai fierbe maxim 20 de minute.  

Bucătarul Ducu Paraschiţa ne-a dezvăluit şi modul cum se prepară plăcinta cu brânză sărată oltenească.

Ingrediente:

- un pachet de foi de plăcinte

- 500 de grame de brânză de vaci slabă sau telemea

- 3 ouă

- sare

- nucşoară

- zahăr

- 20 de ml de ulei

Mod de preparare:

Se amestecă brânza cu cele trei ouă, sarea, zahărul şi nucşoara. Foile de plăcinte se ung cu ulei şi pe o parte şi pe alta şi se aşează într-o tavă. În mijlocul tăvii se pune compoziţia, iar marginile care au rămas în afara tăvii se adună spre mijloc. Se bate un ou şi se ung foile, iar după aceea se bagă la cuptor 30 de minute la 180 de grade.   

Mai citeşte şi:

Totul despre praz: de la aliment la medicament. Reţete delicioase cu ceapa oltenească

Cele mai bune mâncăruri olteneşti. Cum să prepari ca la carte sarmale în dovleac, supă cremă de praz şi pui la ceaun

Mâncare delicioasă de prune uscate, după o veche reţetă oltenească

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite