Lista celor mai eficiente alimente pentru arderea grăsimilor. „Dacă reuşiţi să vă creaţi un astfel de meniu, kilogramele încep să dispară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este nevoie să ne înfometam dacă vrem sa scăpăm de perniţele de grăsime. O spun majoritatea nutriţioniştilor. Există multe alimente care ne pot ajuta să slăbim. Medicul nutriţionist Maria Vania ne dă lista cu cele mai importante alimente care ard grăsimile.

“Există o gama întreagă de alimente care au capacitatea de a arde grăsimile. Dacă reuşiţi sa va creaţi un meniu zilnic cu astfel de alimente, garantat kilogramele în plus încep sa dispară”, a declarat Maria Vania.

La capitolul fructe, medicul spune că trebuie să le evităm pe cele foarte dulci, ale căror fibre alimentare nu pot echilibra zahărul.

Legumele, în schimb, nu trebuie să lipsească, în special de la  masa de prânz şi cină. Conţin fibre alimentare, uleiuri eterice şi multe vitamine minerale.

Chiar dacă mulţi spun că produsele lactate îngraşă, Maria Vania are o altă părere. “Lactatele au un conţinut natural de grăsime, conţin magneziu, calciu şi taurină, iar acestea ard grăsimile", a declarat medicul.


Iată lista propusă de speciatistul în nutriţie.


Fructe:
Ananas, avocado, banane verzi, caise, căpşuni, citrice, coacăze, fructe uscate, kiwi, pere, prune, papaya.

Legume:
Ceapă, morcovi, anghinare, păstăi de fasole, sparanghel, roşii, ridichi, varză, ţelina

Cereale
Pâine de secara, fulgi de ovăz, seminţe de in

Lactate
Chefir, lapte bătut degresat, caşcaval sărac in grăsimi, brânza de vaci degresată

Peşte

Cod, calamar, somon, scrumbia albastră

Carne

Carne săracă în grăsimi de vită, mai ales fileul de vită, şunca fiartă fără strat de grăsime, piept de curcan

Băuturi

Apa, cafeaua, ceaiune negru şi verde

Condimente

Salvia, chili, scorţişoara.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite