Cum se prepară vita în sos de gorgonzola, o reţetă fină şi specială menită să impresioneze musafirii de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gorgonzola

Gorgonzaola, brânza cu mucegai de origine italiană, este făcută din lapte de vacă, nedegresat, sare şi o cultură de mucegai. Cunoscătorii spun că mâncărurile cu gorgonzola sunt fine, deosebite şi au o savoare aparte, iar reţeta de vită în sos de gorgonzola este cu adevărat specială. Poate avea un mare succes dacă o avem pe masă, de sărbători.

Reţeta de mai jos se pregăteşte repede, poate fi pregătită când vrem să avem la cină... "altceva", o cină când apar musafiri pe neaşteptate, dar o putem pregăti pentru o masă festivă, de sărbători. 

Ingrediente

 500 - 800 grame carne de vită cubuleţe, un pachet de gorgonzola, 400 ml smântână lichidă, sare, piper, puţină vegeta, vin şi mărar.

Mod de preparare

Mai întâi se spală foarte bine carnea şi se taie cubuleţe. Se aruncă peste ea puţin ulei şi  vegeta, se amestecă şi se lasă să stea câteva minute. Carnea o punem într-o tavă, nu mai punem ulei, ci doar o cană mare cu apă şi restul vin, până când întreaga compoziţie va fi complet acoperită. Deasupra tăvii punem o folie din aluminiu. Se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă în acel suc până când vita este bine pătrunsă.

Între timp, ne ocupăm de sosul de gorgonzola. Pe aragaz, se pune într-un vas gorgonzola fărâmiţată şi smântâna lichidă. Se amesteca totul, nu mult, doar cele două ingrediente să fie bine omogenizate şi să dea maxim 1-2 clocote. 

La final, se adaugă sare şi piper după gust şi mărar foarte, foarte bine tocat. Sosul se răstoarnă peste carne şi se mai introduce la cuptor vreo 10 - 15 minute. Se poate servi si rece, dar nu scos direct de la frigider.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite