Alimente care conţin antixodanţi şi sunt „bombă cu vitamine”. La ce trebuie să fim atenţi atunci când vrem să avem o digestie sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii nutriţionişti susţin că pentru a putea avea un organism sănătos este indicat să consumăm cât mai multe legume bogate în vitamine. Alimentele care conţin antioxidanţi ne îmbunătăţesc sănătatea şi ameliorează simptomatologia bolii Alzheimer.

Specialiştii au precizat că trebuie să înţelegem că detoxifierea doar cu legume nu este nici cură de slăbire, nici stil de viaţă sănătos şi nici remediu în cazul unor boli. „Este adevărat că este indicat să consumăm zilnic alimente care conţin vitamine, iar ritmul meselor dacă vrem să ne curăţăm sistemul digestiv şi să ne creştem imunitatea, este de două mese pe zi. Important este să ne ridicăm de la masă cu o uşoară senzaţie de foame, să nu ajungem la nivelul de saţietate completă. În momentul în care alegem o cură de detoxifiere este bine să nu avem câteva zile doar fructe şi legume sau să bem numai ceaiuri. Pentru a ne putea curăţa sistemul digestiv, dar şi pentru a creşte imunitatea trebuie să ştim că ritmul meselor este de două pe zi, iar între ele trebuie să consumăm doar lichide. Sucul de fructe nu este indicat pentru că solicită excesiv ficatul“, a spus medicul nutriţionist Mihaela Stanciu.

Legumele care au efect antioxidant şi sunt bogate în vitamine:

-Varza creaţă, spanacul, broccoli, prazul, au un conţinut bogat de vitaminele C, E, A şi calciu, dar sunt de asemenea încărcate cu doze substanţiale de magneziu şi potasiu. Sunt pline de fitochimicale antioxidante şi ajută la dilatarea vaselor de sânge. 

-Cartofii dulci aduc aportul de substanţe nutritive importante pentru buna funcţionare a organismului, cum ar fi vitaminele C şi B6, potasiu şi fibre. Sunt plini de substanţe esenţiale, cum ar fi calciu şi vitamin A.

-Morcovii au un conţinut ridicat de vitamina A şi sunt buni pentru îmbunătăţirea vederii.

-Fasolea, lintea, soia şi mazărea, sunt legumele bogate în vitamine şi pot fi folosite în curele de detoxifiere. Fasolea conţine multe proteine necesare organismului, soia conţine vitamin C, calciu, zinc şi seleniu, iar lintea şi mazărea sunt bogate în acid folic şi zinc.

Medicii nutriţionişti au mai precizat că fructele şi legumele au au un efect laxative şi elimină toxinele acumulate în organism. 

„Pe lângă fructe este indicat să mâncăm ceva uşor: salată sau supă. Pe toată perioada în care urmăm cura de detoxifiere este important să ne şi odihnim. Trebuie să ştim că alături de ficat, la curele de detoxifiere participă rinichii, pielea şi plămânii, iar aceste funcţionează tot timpul, nu în cure“, a mai precizat nutriţionistul Mihaela Stanciu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite