Ziua Porţilor Deschise la Infanteria Marină. Este singura forţă specializată să asigure securitatea zonelor de coastă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: navy.ro
FOTO: navy.ro

Pe 1 aprilie se împlinesc 79 de ani de la înfiinţarea primului batalion de infanterie marină, forţele specializate să asigure supravegherea şi securitatea raioanelor de coastă.

Infanteria marină este unica forţă specializată, dotată şi instruită capabilă să execute supravegherea şi securitatea raioanelor de coastă (litoral), lagunară şi de deltă, precum şi neutralizarea forţelor amfibii şi aeromobile/aeropurtate ale inamicului în zona de responsabilitate.

La 1 aprilie 1940, prin Înaltul Decret Regal nr. 635, pentru apărarea litoralului, pe lângă Regimentul de Geniu Marină şi Divizionul de Artilerie de Coastă, se constituie Batalionul de Infanterie Marină - prima unitate de acest fel din Armata Română, ce avea atât misiuni de observare, supraveghere, apărare la litoral precum şi misiuni specifice acestui gen de armă-debarcarea sau apărarea porturilor, prin companiile de debarcare.

Ziua Porţilor Deschise

Regimentul 307 Infanterie Marină va organiza, în perioada 29-30 martie, Ziua Porţilor Deschise, în garnizoanele Babadag şi Tulcea.

La Babadag, infanteriştii marini vor fi alături de populaţia civilă, prin activităţile pe care le vor desfăşura vineri, 29 martie, în intervalul 09.00 – 14.00, în cazarma Regimentului 307 Infanterie Marină, strada Heracleea, nr. 53-55.

Astfel, pentru promovarea carierei militare şi a tradiţiilor infanteriei marine, marinarii militari vor prezenta tehnica specifică şi vor executa exerciţii demonstrative.

La Tulcea, se va desfăşura, sâmbătă, 30 martie, un cros pe distanţa de cinci kilometri, în jurul lacului Ciuperca, la care vor participa infanterişti marini, sportivi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sportivi ai cluburilor locale şi militari pasionaţi de atletism din unităţi ale Forţelor Navale din garnizoana Tulcea.

Pe faleza oraşului Tulcea, se va organiza o expoziţie statică de echipamente, tehnică şi armament (armament 120 mm, aruncător 82 mm, AG - 9, armament uşor de infanterie). Vor fi prezentate materiale specifice desfăşurării acţiunilor militare (costume pentru scafandri – vestă, combinezon, butelii, echipament şi un sistem de paraşutare), echipamente individuale de protecţie şi camuflare şi se va organiza un atelier de supravieţuire/camuflare/mascare.

De asemenea, se va desfăşura şi un exerciţiu tactic, de simulare a unui atac combinat asupra unui grup  de infanterişti marini, pe apă, în aer şi pe uscat, în dreptul pontonului de pe faleza oraşului Tulcea.

Un alt exerciţiu demonstrativ care va avea loc pe lacul Ciuperca, sâmbătă, 30 martie, va consta în traversarea acestuia de pe un mal pe altul, cu două bărci tip ZODIAK.

La activităţi va participa şi un grup de militari americani din contingentul SUA staţionat în baza militară Mihail Kogălniceanu care va fi prezent cu o expoziţie de armament şi echipament de luptă specific unităţii din care fac parte.

Pe aceeaşi temă:

Lucrări pentru scoaterea unei epave la suprafaţă. Se foloseşte procedeul de tăiere prin sudură subacvatică „oxi-arc“

Exerciţii militare în valuri de 5 metri. Forţele Navale Române participă la „ARIADNE 19”




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite