Tochitură şi muzică etnică de Ziua Dobrogei, oferită seniorilor Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a pregătit o surpriză culinară pentru constănţeni, de Ziua Dobrogei. Vârstnicii oraşului primesc o porţie de tochitură pe muzică populară a diferitelor etnii.

Primăria Constanţa face un cadou bătrânilor din oraş, invitându-i la o porţie de mâncare. 

Dacă 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, se serbează cu ciolan de fasole şi mici, Ziua Dobrogei este celebrată cu un preparat adaptat: o tochitură dobrogeană.

Mâncarea va fi asezonată cu muzica populară specifică etniilor din Dobrogea.

Iată comunicatul transmis de Primăria Constanţa:

„Surprize pentru constănţeni de Ziua Dobrogei!

Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa îi invită miercuri, 14 noiembrie, pe toţi seniorii din oraş la o porţie de tochitură dobrogeană savurată pe acordurile melodiilor specifice etniilor.

Activităţile se vor desfăşura la 5 pavilioane pentru pensionari din zonele Tomis 2, CET, Casa de Cultură, Tăbăcărie şi Piaţeta de la Far, între orele 11 şi 16“. 

Site-ul dobrogean info-delta.ro publică o reţetă de tochitură dobrogeană pentru „patru porţii sănătoase“: carne de porc (800 grame-1 kilogram), de preferat pulpa sau fleică; ulei de floarea soarelui; 2 -3 foi de dafin; piper boabe; 1 pahar de vin roşu; 3 linguri de bulion de roşii; usturoi; telemea de oaie (250 grame); sare, piper macinat, boia dulce, cimbru uscat; 4 ouă.

„Pentru început se taie carnea cubuleţe şi se adaugă în tigaia cu uleiul deja încins. Se lasă până se albeşte, iar apoi se adaugă apa până le cuprinde plus piperul boabe şi foile de dafin. Se fierbe la capac la foc mic preţ de 30 minute. Se tăie usturoiul felii subţiri şi împreună cu bulionul, vinul se adaugă peste carnea prăjită. Se potriveşte de sare, piper, boia şi cimbru după gustul fiecăruia şi după alte 10 minute se ia de pe foc. La final se mai poate adaugă puţin usturoi pentru un gust mai accentuat. Se serveşte alături de mămăliguţă caldă cu ou ochi şi brânză rasă deasupra, aşa frumos că în fotografie. Poftă bună!“, invită dobrogenii. 

Pe aceeaşi temă: 

Sărbătoare populară de Ziua Dobrogei. Unde va fi adunarea câmpenească şi cât ţine

Cazinoul din Constanţa, în vreme de război. Imagini impresionante, prezentate de Ziua Dobrogei

Constanţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite