Staruri de la Hollywood vin la Constanţa pentru thrillerul SF „What Happened to Monday“. Glenn Close, Willem Dafoe şi Noomi Rapace joacă rolurile principale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noomi Rapace, Glenn Close şi Willem Dafoe vor turna în centrul vechi al oraşului şi în Portul Constanţa scene din producţia „What Happened to Monday“.

Trei staruri de primă mână de la Hollywood vor veni la Constanţa în luna septembrie, pentru a turna scene din filmul „What Happened to Monday“ („Ce s-a întâmplat cu Luni“), un thriller SF de acţiune care va apărea pe marile ecrane în 2016.

Noomi Rapace, Glenn Close şi Willem Dafoe vor filma la Constanţa drama unei familii din viitor, cu 7 fete gemene, care trebuie să se supună politicii guvernului ce impune ca o familie să aibă un singur copil. Pentru a le salva pe toate, părinţii decid ca gemenele, botezate după zilele săptămânii şi jucate de Noomi Rapace, să trăiască sub aceeaşi identitate, Karen Settman. Una dintre ele, Monday, dispare însă, iar familia începe căutările disperate.

Echipa de filmare va fi la Constanţa în perioada 16-23 septembrie, când centrul vechi al oraşului şi zone din port se vor transforma în platou cinematografic. Regizor este norvegianul Tommy Wirkola, cel care a realizat „Hansel & Gretel: Vânătorii de vrăjitoare“.

„Vom filma în centrul vechi al oraşului şi în Portul Constanţa. Din câte cunosc, este pentru prima dată când un film străin de asemenea importanţă este realizat în Constanţa şi ne bucură acest lucru“, a detaliat pentru „Adevărul“ Bogdan Moncea, directorul de producţie al studiourilor Castel Film.

Constanţa, bună de oraş SF

Filmările au început la finele lui iulie la Bucureşti, iar în weekend au avut loc la Casa de Cultură din Constanţa selecţiile pentru figuraţie, organizate de agenţia Central Casting din Bucureşti. Producătorii au vrut amatori cu trăsături caucaziene, asiatice sau de culoare şi nou-născuţi. La înscrierea pentru selecţie au participat şi persoane venite special din ţară pentru această ocazie. „What Happened to Monday“ este cea mai importantă producţie cinematografică care se turnează la Marea Neagră.

„Am prospectat locurile din Constanţa, în mai multe rânduri, încă de anul trecut. Un astfel de film se pregăteşte cu luni de zile înainte de data filmărilor. Constanţa a fost aleasă deoarece a corespuns coordonatelor cerute de scenariul scris de Max Botkin şi Kerry Williamson, cu o acţiune care se petrece într-un viitor nu foarte îndepărtat“, a relatat Bogdan Moncea.

De la Constanţa la Vama Veche. Litoralul Mării Negre - vedere din cer Foto Rafael Cucu

Figuranţii de la Constanţa vor avea o şansă unică: aceea de a sta în preajma unor mari actori de la Hollywood. Noomi Rapace a făcut senzaţie în rolul demonicei Lisbeth Salander din trilogia suedeză „Millenium“, Glenn Close este amanta turbată de furie din „Atracţia fatală“, iar Willem Dafoe este rebelul veteran de război din „Născut pe 4 iulie“.

„Figuranţii vor fi folosiţi aproape în fiecare zi pe care o vom filma la Constanţa şi vor fi cu siguranţă cadre în care ei vor fi în preajma actorilor principali. În cazul nostru, în Constanţa vom folosi un număr mare de figuranţi“, a precizat Moncea.

Alături de starurile de cinema

Filmul este produs de Raffaella Productions (casa de producţie deţinută de Raffaella De Laurentiis) şi de Vendôme Pictures (Philippe Rousselet şi Fabrice Gianfermi). „Nu puteam visa la o echipă mai bună cu Tommy Wirkola ca regizor şi cu Noomi Rapace, Glenn Close şi Willem Dafoe care vor juca în acest thriller unic“, a fost declaraţia de presă a lui Rousselet. Marwan Kenzari, Christian Rubeck, Pal Sverre Hagen şi Chiara Goldsmith vor completa distribuţia. Din echipa de producţie fac parte şi români, precum Oana Păunescu, designer de costume. Muzica este semnată de Christian Wibe.

O nouă ocupaţie: figurant cvasiprofesionist

Dacă până la a fi star de cinema este o cale greu accesibilă, în schimb o carieră de figurant poate fi construită, la nivel cvasiprofesionist. Remuneraţia este diferită, în funcţie de categorie, dar ziua de filmare se plăteşte în general cu 60 lei.

„În principiu se poate face şi un job permanent din a fi figurant, cu condiţia să existe suficient de multe zile de filmare… În Bucureşti, de exemplu, există deja un număr de persoane care pot fi consideraţi ca fiind aproape profesionişti. În general, însă, televiziunile (show-urile) folosesc un număr mai mare şi constant de oameni în acest rol. Pentru film, acest lucru este ocazional şi depinde mult de secvenţele filmate“, explică directorul de producţie de la Castel Film.

„Motor“ la 16 septembrie

Astfel că la 16 septembrie, în centrul vechi al Constanţei se va auzi comanda „Motor“ ca pe platourile marilor producţii de la Hollywood. Echipa de producţie a obţinut toate autorizaţiile pentru startul filmărilor. „Întotdeauna sprijinul autorităţilor locale, dar şi al cetăţenilor este important pentru realizarea în bune condiţii a filmărilor. Indiferent dacă acestea sunt în Bucureşti, Brasov, Sibiu sau acum Constanţa“, a ţinut să spună Bogdan Moncea de la Castel Film Studios.

image

Vă mai recomandăm

VIDEO Dobrogea, peisaj de secol XIX. Căutarea sclavului Carfin din „Aferim!“, pe ecranul Festivalului de la Berlin

EXCLUSIV FOTO VIDEO O reclamă pentru o reţea de telefonie din Suedia, cu un buget uriaş, a fost filmată în Portul Constanţa şi la Cheile Dobrogei

Oana Giurgiu, directoarea TIFF: "Constanţa stă foarte rău la cultură. E bine să existe şi care alegorice, şi lucruri mai serioase"

Goeleta „Speranţa“, destin ca-n filme. Bătrânul marinar Marin Deboveanu, cel care a construit-o, dezvăluie secretele corabiei din „Toate pânzele sus!“


 


 


 


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite