Spitalul Medgidia a devenit unitate de suport unde vor fi trataţi pacienţi infectaţi cu coronavirus. Ce alte unităţi au pregătit paturi pentru cei infectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus

Pe lângă Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, şi alte unităţi medicale au pregătite paturi pentru a putea trata pacienţi infectaţi cu coronavirus.

La nivelul judeţului Constanţa, principala unitate medicală implicată în tratarea pacienţilor confirmaţi cu coronavirus este Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, care dispune de un total de 120 de paturi şi 10 locuri în terapie intensivă. Spitalul este dedicat exclusiv tratării cazurilor de infectare cu COVID-19. Pacienţii non-covid cu boli infecţioase vor fi trataţi la Spitalul Militar de Urgenţă Constanţa, care va funcţiona ca suport pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Spitalele de pneumologie au fost desemnate spitale suport şi vor primi cazurile uşoare şi medii de infectare cu coronavirus. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are o capacitate de 100 de paturi, destinate pacienţilor cu COVID-19. 

De asemenea, Secţia Exterioară din Agigea a SCJU Constanţa, organizat în sistem pavilionar, are dedicat un număr total de 80 de paturi pentru tratarea cazurilor de coronavirus. Totodată, secţia exterioară va continua să trateze, într-un pavilion separat, cazurile grave de TBC gestionate până acum de Spitalul de Pneumoftiziologie.

Pentru cazurile de coronavirus care prezintă patologii diferite faţă de cele respiratorii, dar şi pentru gravidele infectate, Spitalul Municipal Medgidia a fost desemnat unitate de suport, având toate specialităţile, inclusiv un bloc operator dotat corespunzător pentru intervenţii chirurgicale. La Medigidia au fost alocate 150 de paturi pentru pacienţii cu COVID-19. De asemenea, naşterile non-coronavirus din zona Medigidia vor fi redistribuite la alte maternităţi din judeţ, inclusiv în unităţi private.

În aceste zile se ridică, pe stadionul „Portul”, un spital militar mobil dedicat exclusiv pacienţilor cu noul coronavirus. Spitalul va avea un număr de aproximativ 55 de paturi şi va trata cazurile uşoare şi medii. Totodată, sistemul prevede şi un număr de 120 de paturi pentru carantină.

În cazul în care unităţile enumerate mai sus vor fi depăşite de numărul de cazuri confirmate cu COVID-19, sistemul medical judeţean va beneficia şi de suportul SCJU Constanţa, care în prezent are o capacitate de aproximativ 1.300 de paturi, dintre care 50 în terapie intensivă. În curtea SCJU Constanţa va fi montat un cort de pretriaj, unde vor fi consultate persoane aflate în autoizolare / carantină. Pentru intervenţiile chirurgicale la pacienţi care au şi COVID-19, secţia de Chirurgie Plastică va fi dedicată exclusiv acestui scop. 

De asemenea, SCJU Constanţa va beneficia, pentru pacienţii care prezintă alte afecţiuni, diferite de cele raportate de coronavirus, de sprijinul spitalelor private cu capacitate ATI.

„Alături de specialiştii în domeniu, de medicii constănţeni şi de autorităţi, ne-am pregătit şi pentru cele mai dificile scenarii. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice evoluţie a răspândirii virusului COVID-19, iar în acest sens, sistemul sanitar din Constanţa a fost adaptat, pentru a putea răspunde unui număr mare de infectări, dar şi pentru a nu neglija pacienţii care suferă de alte afecţiuni şi care au mare nevoie de asistenţă medicală”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite