România calificată la World Architecture Festival, competiţia considerată Oscarul arhitecturii
0România s-a calificat în finala World Architecture Festival, cea mai importantă competiţie de arhitectură, ce se va desfăşura în noiembrie la Singapore. Reprezentantul ţării noastre este Novelty AE, un birou de arhitectură din Bucureşti, care a creat două proiecte pentru sedii ale unor instituţii din Constanţa şi din Beclean.
Un proiect al Constanţei a fost selectat la Festivalul Mondial de Arhitectură (World Architecture Festival), ce se desfăşoară în zilele 4-6 noiembrie la Singapore. Viitorul sediu CERONAV (Centrul pentru perfecţionarea personalului navigant din România) a fost proiectat de un birou de arhitectură din Bucureşti, Novelty AE, care s-a calificat în marea finală cu proiectul de la Constanţa şi cu încă un proiect, pentru un centru de sănătate din Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud.
Arhitecţii de la Novelty AE vor avea concurenţă 700 proiecte din 47 ţări, înscrise la 31 categorii. Proiectul Skyline din Constanţa este nominalizat la categoria Educaţie, iar Legacy din Beclean - la Sănătate, ambele fiind edificii ale unor instituţii publice.
Performanţa este rară, doar două birouri de arhitectură din România au mai reuşit de-a lungul timpului să se califice la Oscarul arhitecturii. „Este o mândrie pentru noi, o mândrie pentru România, o mândrie pentru Constanţa!“, a declarat Alexandru Palcău, director general Novelty AE.
Specialiştii de la CERONAV afirmă că baza de instruire şi antrenament a marinarilor va deveni emblematică pentru Constanţa. „Participarea proiectului CERONAV, Skyline, la prestigiosul Festival Mondial de Arhitectură reprezintă o recunoaştere internaţională, atât pentru instituţia noastră, cât şi pentru Constanţa, clădirea urmând a deveni un edificiu emblematic pentru oraşul nostru“, a afirmat Ovidiu Sorin Cupşa, director general al CERONAV.
Legacy - proiectul centrului de sănătate din Beclean Sursă foto Novelty AE
Vă mai recomandăm
Triunghiul sacru din colţul Dobrogei. Bisericuţele din nuiele de la Izvoarele, Satu Nou şi Strunga