Poliţiştii de frontieră, la final de misiune în Marea Egee. Au salvat sute de oameni de la înec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajul navei MAI 1102                                                                     FOTO Garda de Coastă
Echipajul navei MAI 1102                                                                     FOTO Garda de Coastă

Timp de 3 luni, poliţiştii de frontieră s-au aflat în misiune în apele Mării Egee, sub egida Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (FRONTEX)

În perioada 01.08-01.11.2018, nava maritimă de patrulare MAI 1102, proiect P-157, aparţinând Gărzii de Coastă, din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, a participat la Operaţiunea Comună "POSEIDON 2018", organizată sub egida Agenţiei FRONTEX.

Operaţiunea s-a desfăşurat în Marea Egee, iar cele două echipaje, aflate prin rotaţie la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, au executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale celorlalte state membre U.E. participante.

Poliţiştii de frontieră români au executat 80 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat 911 ore de patrulare.

În această perioadă, poliţiştii de frontieră au participat la 9 acţiuni de căutare şi salvare pe mare (Search and Rescue), în urma cărora au salvat, transbordat şi transportat 350 de persoane (125 de femei, 175 bărbaţi şi 50 de minori), care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei(triere şi evaluare medicală), iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în porturile greceşti, fiind preluate de către autorităţile elene pentru efectuarea procedurilor specifice.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune "POSEIDON 2018" este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Scopul este derularea de măsuri comune pe linia gestionării fluxului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, intervenţia în cazurile de salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue), creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile implicate în operaţiune, precum şi un schimb eficient de experienţă şi de bune practici între poliţiştii de frontieră europeni
 

Pe aceeaşi temă:

Încălţăminte de „firmă”, fabricată în China, confiscată de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa Sud Agigea

Ţigări ascunse în caserole cu mâncare, descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite