„Jos textila, întoarce fila“. Proiectul caritabil prin care dai o haină veche pentru o carte nouă
0Un eveniment caritabil va avea loc în premieră, în trei oraşe din România: Bucureşti, Constanţa şi Oradea. „Jos textila, întoarce fila” este un proiect la care dai o haină veche şi primeşti o carte.
Acţiunea este organizată de Rotaract, pentru care vara anului 2017 începe cu aniversarea celei de a X-a ediţii a proiectului de tradiţie „Jos textila, întoarce fila”, pentru prima oară simultan în 3 oraşe: Bucureşti, Constanţa şi Oradea.
La Constanţa, evenimentul are loc la o cafenea din Piaţa Ovidiu. „Vă aşteptăm cu drag într-o atmosferă de poveste, cu iz de vacanţă, pentru a ne bucura împreună de lectură, duminică 11 iunie, începând cu ora 12.00, până seara la ora 21.00, la Loa Coffee din Piaţa Ovidiu“, sună invitaţia Rotaract.
Conceptul proiectului este acela de a promova într-un mod neconvenţional lectura. Vizitatorii sunt invitaţi să aducă haine vechi, dar în stare bună, în schimbul cărora vor primi o carte la alegere din gama largă oferită de organizatori.
„Schimbăm un lucru superficial pe unul cultural. Cum se întamplă magia? Foarte simplu: voi veniţi cu haine vechi (dar în stare bună) pe care nu le mai folosiţi, iar noi în schimb vă dăm o carte, la alegere. Urmărim aşadar să promovăm în mod neconvenţional lectura, punându-vă la dispoziţie o gamă diversă de cărti astfel încât fiecare să îşi poată alege o carte pe gustul său“, spun cei de la Rotaract.
Hainele strânse vor fi apoi donate centrului de zi Orizont din Constanţa.
„În urma ediţiilor anterioare s-au strâns în total 6 tone de haine, 1.150 de participanţi, au fost puse la dispoziţie 2.600 de cărţi şi ni s-au alăturat 34 de parteneri pentru ajutorarea a peste 700 de persoane cu nevoi sociale. De mai bine de zece ani de activitate, Clubul Rotaract Constanţa se implică activ în societatea civilă, punând bazele a numeroase proiecte culturale şi umanitare. Prin munca noastră urmărim să atingem probleme sociale cât mai variate şi să aducem o plusvaloare comunităţii din care facem parte“, declară Cosmina Spînoche, reprezentant Rotaract Constanţa.
Pe aceeaşi temă:
Lampioane umanitare pe apă. Fondurile strânse, donate Secţiei de neonatologie
Case pentru săraci, construite de motociclişti. Bikerii muncesc voluntar pe şantierul din Cumpăna