UPDATE Greva spontană de la RATC s-a încheiat. Transportul în comun a fost deblocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soferii de autobuze au refuzat sa iasa pe traseu
Soferii de autobuze au refuzat sa iasa pe traseu

Niciun autobuz nu a ieşit în această dimineaţă pe traseu din cauza unei greve spontane a salariaţilor. Peste 200 de şoferi şi tehnicieni nemulţumiţi de salariile mici au refuzat să mai plece la muncă. Localnicii s-au îndreptat către microbuzele maxi-taxi care şi-au dublat cu această ocazie preţul.

UPDATE ORA 12.45 Autobuzele au ieşit pe traseu. Greva s-a încheiat la intervenţia autorităţilor care au promis rezolvarea cererilor angajaţilor RATC. „Să sperăm că nu e doar o păcăleală“, au spus protestatarii care s-au întors la lucru. Au fost suspendaţi din funcţii: Nicolae Vatră - şef serviciu administrativ, Bari Gevat - şeful autobazei, Cornel Marin - şeful corpului de control.


UPDATE ORA 10.30 - Viceprimarul Gabi Stan a venit la sediul RATC pentru a discuta cu protestatarii. Oamenii i-au cerut demisia conducerii Regiei, patru oameni care ocupă funcţii cheie printre care şi noul director. 

UPDATE ORA 8.45 - Şoferii au refuzat să discute cu directorul regiei şi au fost sfătuiţi să-şi facă o delegaţie care să meargă la Primăria Constanţa pentru negocieri. Oamenii nu au acceptat şi au cerut ca primarul Radu Mazăre sau viceprimarul Gabi Stan să vină la sediul RATC pentru a continua discuţiile.

Greva de la Regia de Transport în Comun a fost declanşată nu din cauza unor întârzieri salariale, ci a faptului că lefurile şoferilor au rămas la acelaşi nivel de aproape zece ani.

Conducătorii autobuzelor sunt nemulţumiţi de lipsa de dialog cu conducerea, dar şi de felul în care Sindicatul Regiei îşi face treaba. În plus, ei spun că recent a fost instituit un control intern pentru şoferi, fapt care a ridicat tensiunea în rîndul angajaţilor. 

  

Peste 200 salariaţi ai RATC au refuzat să iasă pe traseu în această dimineaţă. Constănţenii au fost mai întâi bulversaţi de faptul că autobuzele nu circulă prin oraş şi apoi au încercat să găsească soluţii alternative. Din această cauza, preţul la microbuzele maxi-taxi a sărit de la 1 la 2 lei pe călătorie.  

  

Salariul unui şofer de autobuz din Constanţa nu depăşeşte 1.200 lei. Oamenii spun că nivelul este unul mult prea mic în condiţiile în care nu mai primesc nici bonuri de masă sau prime de vacanţă. 

  

Liderul de sindicat al RATC, Timur Ibram, spune că în urma criticilor aduse de colegii săi a decis să demisioneze din funcţia pe care o deţine. 

Negocierile se poartă acum direct între şoferi şi conducerea Regiei de Transport în Comun. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite