Femeia dispărută în mare a fost găsită. Trupul ei, scos de valuri pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înecat pe plaja litoralului Foto arhivă
Înecat pe plaja litoralului Foto arhivă

Femeia dispărută în ziua de 12 iulie în apele Mării Negre, la Mangalia, a fost găsită în dimineaţa de duminică, 16 iulie. Cadavrul ei a fost scos de valuri pe plajă.

Tânăra în vârstă de 32 ani dispăruse în apele Mării Negre din ziua de 12 iulie.

Oamenii aflaţi pe plaja din Mangalia au văzut-o cum vine pe malul mării în jurul orei 6, se dezbracă de haine şi intră în apă fără să mai iasă. Ei au alertat autorităţile, salvamarii şi scafandrii de la ISU Dobrogea, care au căutat-o fără succes.

După 4 zile, în dimineaţa de duminică, 16 iulie, trupul femeii a fost adus de mare pe nisip, în dreptul hotelului Diana din Mangalia.

Femeia era din judeţul Dâmboviţa şi tocmai ieşise pe semnătură din Spitalul din Mangalia, unde fusese internată pentru etilism acut. Este a 11-a persoană care şi-a pierdut viaţa înecată pe litoral în acest sezon turistic. 

Pentru a se feri de pericolele mării, turiştii trebuie să fie atenţi la steagul arborat pe plajă. Steagul roşu şi galben înseamnă că plaja este supravegheată de un salvamar. Apariţia steagului galben înseamnă că există risc de îmbăiere şi că în apă pot intra doar înotătorii experimentaţi. Dacă se arborează steagul roşu, este interzis scăldatul.

Cei care doresc să se îmbăieze în Marea Neagră sunt sfătuiţi să meargă doar pe sectoarele unde există salvamari. De-a lungul litoralului românesc sunt şi plaje care nu au intrat în circuitul turistic. În momentul în care un copil intră singur în apă, este bine să fie supravegheat de pe ţărm şi astfel dacă apar probleme să aibă cine să anunţe urgenţa. De asemenea, nu este bine ca turistul să înoate imediat după ce a mâncat, întrucât i se poate face rău.  

Când marea este agitată, un colac de salvare nu te ajută prea mult, întrucât ţi-l ia valul şi până la înec mai este un pas. Turiştii sunt în pericol mai ales atunci când vântul bate de la ţărm spre larg şi astfel bărcile pneumatice sunt purtate de vânt.

Un alt pericol sunt ski-jeturile. Nu de puţine ori cei care le conduc nu au respectat culoarul de plimbare şi au intrat în zonele de scăldat. În cazul în care cel care înoată este prins de curent, el trebuie să se întoarcă cu spatele la mal, să meargă în direcţia curentului, care va slăbi la un moment dat, şi va ieşi lateral.

Pe aceeaşi temă: 

Nouă turişti au murit înecaţi de la începutul sezonului estival. Avertismentele salvamarilor

ANPC va întocmi lista ruşinii de pe litoral. Turiştii vor fi avertizaţi asupra pericolelor care îi paşte atunci când intră într-un local

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite