Cum se desfăşoară traficul maritim în Marea Neagră. Reacţia Autorităţii Navale Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Constanţa foto: CN APM
Portul Constanţa foto: CN APM

Autoritatea Navală Română (ANR) este instituţia care se ocupă de siguranţa navigaţiei şi securitatea navelor care intră în apele teritoriale ale României.

Laurenţiu Dumitrache, directorul general al Autorităţii Navale Române (ANR), a declarat pentru „Adevărul” că, deocamdată, nu au fost luate măsuri speciale, pe fondul izbucnirii unui conflict armat între Ucraina şi Rusia. 

„Deocamdată nu am luat nicio măsură specială, traficul maritim se desfăşoară normal, activităţile portuare se desfăşoară normal. Nu există nicio restricţie impusă”, spune directorul ANR.

Autoritatea Navală Română este autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în domeniul siguranţei navigaţiei şi al securităţii navelor.

Conform datelor preliminare prezentate de Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA (CN APM), traficul total de mărfuri este de 62,85 de milioane de tone în primele 11 luni ale anului 2021, faţă de 55,40 milioane tone în aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o creştere de 13,46%. Anul 2021 a fost un an istoric în ceea ce priveşte traficul de mărfuri prin Portul Constanţa.

„Estimând, pe baza unei medii a traficului de mărfuri înregistrat în lunile decembrie din ultimii 5 ani, la sfârşitul anului 2021, traficul total ar putea atinge 68 milioane tone, un record istoric”, explică Florin Goidea, directorul general al companiei.

Vă recomandăm şi: 

Marinar constănţean: „Portul Mariupol avea ceva din Constanţa, separat de oraş de o vale împădurită, cumva, peste care treceau câteva pasarele“

 Prima reacţie a Forţelor Navale Române, în ziua invadării Ucrainei: „Situaţia este monitorizată. Populaţia să stea liniştită“

Îngrijorare pentru românii aflaţi la mijlocul distanţei dintre Bucureşti şi Odessa. „Sperăm să nu ajungă la noi”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite