Îngrijorare pentru românii aflaţi la mijlocul distanţei dintre Bucureşti şi Odessa. „Sperăm să nu ajungă la noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Granita cu Ucraina la Isaccea foto: FB/Odessa 360
Granita cu Ucraina la Isaccea foto: FB/Odessa 360

270 de kilometri îi despart pe oamenii din Isaccea de Odessa, unul dintre punctele fierbinţi ale conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Tot 270 de kilometri îi despart şi de Bucureşti.

Situaţi la mijlocul distanţei dintre Odessa şi Bucureşti, oamenii din oraşul Isaccea privesc acum la televizor ce se întâmplă în Ucraina, dar privesc şi peste Dunăre la vecinii lor care trec prin situaţii grele. 

„Deocamdată stăm şi noi de vorbă între noi despre ceea ce vedem la televizor, ce se întâmplă. Dincolo (în Ucraina n.red.) nu se întâmplă deocamdată nimic. Nici în Punctul de Frontieră nu este un trafic crescut. Este o activitate normală, aşa cum este de când s-a deschis punctul de frontieră”, spune Anastase Moraru, primarul oraşului.

Acesta explică faptul că nu se observă nicio mişcare majoră la graniţa cu Ucraina, că oamenii din oraş au rude dincolo, că ţin legătura permanent cu ei şi, deocamdată, şi acolo este linişte. 

„Prima dată când au apărut tensiunile în Ucraina se discuta de Donbas şi Lugansk şi erau departe de noi , la 1.000 de kilometri. În momentul în care s-a auzit că este conflict la Odessa începe lumea să se îngrijoreze. Sperăm să nu ajungă aici. Noi suntem întotdeauna optimişti, sperăm să nu ajungă la noi. Eu asta cred. 

Vă recomandăm şi: 

MAE a convocat celula de criză inter-instituţională pentru sprijirea şi acordarea de asistenţă consulară cetăţenilor români  din Ucraina

Imagini tulburătoare în Ucraina: oamenii fug cu copii în braţe pentru a se adăposti de bombardamentele ruseşti FOTO

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite